Információk, érdekességek

Daganatot jelzõ tünetek

2007. október 16.

A paraneoplasiás szindróma A paraneoplasiás szindróma


A rák rettegett betegség. Sokan úgy vélik, hogy diagnózisa egyenlõ a halálos ítélettel. Pedig az idejekorán felfedezett betegség az esetek túlnyomó többségében gyógyítható! Éppen ezért a betegséget lehetõleg még a tünetek, panaszok kialakulása elõtt fel kell fedezni - de legalábbis akkor, amikor az elsõ tünetek jelentkeznek.


Makacs gombák - 2. rész

2007. október 15.

Gyógyítható a bõrgomba és a körömgomba? 

A láb körmein sokkal gyakrabban keletkeznek gombás körömbetegségek, mint a kéz körmein. A körmökön látható jeleket mindig a szervezetet ért zavar részjelenségének kell tekintenünk.

 

Az idõben történõ orvosi kontroll segíthet feltárni a szervezet mûködési zavarát, az anyagcsere-betegséget stb., és kellõ beavatkozással megállítani a körömlemezeknek további pusztulását.


Makacs gombák - 1. rész

2007. október 14.

Gyógyítható a bõrgomba és a körömgomba? A gombák általában a lebomló szerves anyagokat építik be szervezetükbe, aminek igen nagy a jelentõsége a természet szervesanyag-körforgásában, a természetes környezetünk biológiai egyensúlyának fenntartásában.

 

A gombák kedvelik az állandó hõmérsékletet, a meleget, a nedvességet és a sötét környezetet. A gombaismeretek fejlõdésével és a szakosodás következtében különbözõ szakágak jöttek létre az embergyógyászatban, az állatorvoslásban, a növénybetegségek felismerésében, a talajbiológiában, az erjedéstanban és az antibiotikumok gyártásában, jelezve e tudomány fontosságát és a haladást.


Ritka betegségek - A Gaucher-kór, és ami mögötte van

2007. október 13.

Negyven éves elmúlt, jól néz ki, mit akar még?- jelzik kimondatlanul az emberek. Pedig a külsõ olykor nem árulkodik. Nem mondja meg, hogy annak tulajdonosa évtizedek óta tartó fájdalmakkal él együtt. Nem árulkodik arról, hogyan tér vissza az ember egy gyötrelmes útról, amelyen kivizsgálás kivizsgálást követett, hibás diagnózis újabb hibás diagnózist. Azt pedig végképp nem mondja meg senki, hogy egy fiatal nõ egy ritka, genetikailag öröklõdõ, enzimhiány okozta betegségben, a Gaucher-kórban szenved.

Horkolás - csökkenti a szexuális vágyat és depressziót okoz?

2007. szeptember 26.

A horkolás nem rossz szokás, vagy nem a szándékon múlik, hanem biológiai okai vannak.

 

A horkolási zaj 300 Hz rezgésszámmal áramlik ki a tüdõbõl, megrezegteti a hangszalagokat és az ún. gégefõ alatti teret, a garat-, orr- és szájüregeket, amelyek együttvéve alkotják a felsõ rezonátort. Az alsó rezonátor a hörgõk és a tüdõ. A horkolás a légzõrendszer felsõ része idõleges elzáródásának következménye, elsõsorban a gátolt orrlégzés kísérõjelensége és a levegõ útjának akadályoztatásával hozható összefüggésbe. Hanyatt fekve a lágyszájpad alsó része lebeg a garat hátsó fala és a nyelvgyök között. Ha a száj zárva van, a kilélegzett levegõ a lágyszájpad mögül az orr felé áramlik, nyitott szájnál azonban a levegõmennyiség egy része a szájüregbe, a többi része pedig az orrgaratba tódul, s eközben a lágyszájpad rezgésbe jön.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...215216217...239