Információk, érdekességek

Pikkelysömör: ne hagyjuk magunkat

2010. április 18.

A pszoriázisos betegek tájékozatlanságát sokszor kihasználják hatástalan, drága gyógymódokat kínálva.

 

 

A pikkelysömör (pszoriázis) krónikus, a bõrt és az ízületeket érintõ örökletes, gyulladásos betegség, mely nem gyógyítható, de tünetmentesíthetõ. Megfelelõen kiválasztott krémek, tabletták, fényterápia és a legújabb „biológiai terápia" segítségével a betegek már sikeresen tünetmentesíthetõek.


Tavasszal kiújuló gyomorfekély

2010. április 07.

Tavasszal sok érintett tapasztalja, hogy kiújuló gyomorfekélye sok kellemetlenség és fájdalom forrása.

 

 

Tavasszal sok érintett tapasztalja, hogy kiújuló gyomorfekélye sok kellemetlenség és fájdalom forrása. De vajon miért alakul ki ez a betegség, vannak-e erre hajlamosító tényezõk, illetve hogyan lehet kezelni a már meglévõ gyomorfekélyt? A kérdésekre dr. Vass Éva, az Oxygen Medical gasztroenterológusa válaszolt.


Nem fáj, nem vesszük észre, mégis rák lehet belõle! Mi az?

2010. április 03.

A fej-nyaki daganatok elõfordulásának jelentõs növekedésében a közismert környezeti ártalmakon (egészségtelen életmód, dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás) kívül biológiai tényezõk is szerepet játszhatnak.
 


A gége-, garat- és szájüregi rákok mintegy 50%-ának háttérében vírusfertõzés áll. Még meglepõbb lehet, hogy ugyanarról a víruscsaládról van szó (humán papilloma vírus, HPV), amely a méhnyakrákos esetek zöménél jelen van.


HIV: a kevesebb is sok

2010. március 25.

Kijevben tavaly - tíz év óta elõször - csökkent a HIV-fertõzés terjedésének üteme.

 

 

Irena Kilcsicka polgármester-helyettes az ukrán fõváros AIDS és HIV elleni koordinációs tanácsának ülésén közölte, hogy a 2010. január 1-jei állapotok szerint Kijevben 6847 fertõzött személyt, köztük 542 gyermeket tartanak nyilván, s az AIDS tüneteivel 915 fõvárosi lakost kezelnek. Hozzátette: Kijev országosan a hetedik helyet foglalja el az AIDS-megbetegedések számát illetõen – adta hírül kedden a Gazeta Po-Kijevszki címû ukrán napilap online kiadása.


Gyógyszereknek ellenálló tbc

2010. március 23.

150 ezer ember halálát okozta a gyógyszereknek ellenálló tbc 2008-ban.

 

 

A gyógyszerekkel szemben ellenálló tuberkulózis 150 ezer embert ölt meg 2008-ban, az új fertõzöttek száma pedig 400 és 500 ezer között volt világszerte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtökön közzétett becslése szerint. A WHO szakemberei úgy vélik, hogy a nehezen kezelhetõ fertõzés terjed és sürgõs szükség lenne arra, hogy az országok laboratóriumokat állítsanak fel megfékezésére.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...187188189...239