Információk, érdekességek

A mosoly

2007. augusztus 29.

Régóta köztudott, hogy a nevetés segíthet a gyógyulásban. Egy kiadós nevetés hatására nagy adag boldogsághormon kerül a vérbe, ami fájdalomcsökkentõ és stresszoldó hatású. Legújabb kutatások szerint a nevetés az egész immunrendszerre is jótékony hatással bír, így fontos szerepe lehet a betegségek legyõzésében is.

 

Régi mondás, hogy a nevetés hizlal, egyes kutatók szerint azonban akár egy edzéssel is felérhet: 100 felkacagás annyi energiát éget el, mint amennyit 10 perc evezés, vagy 15 perc kerékpározás.


A mobiltelefonok hatása egészségünkre

2007. augusztus 28.

Az elmúlt években lényegesen megnõtt a mobiltelefonok száma, és ezzel párhuzamosan nõtt az aggodalom az általuk és bázisállomásaik által kisugárzott elektromágneses mezõk egészségre kifejtett hatása miatt. Amennyiben bebizonyítják, az ilyen sugárzás ártalmas az egészségre, az széles körû egészségügyi problémához vezethet.

 
Mobiltelefonokat viszonylag rövid ideje használunk, és technológiájuk progresszíven változott az analógtól a digitális rendszerek felé. A mobiltelefonok és bázisállomásaik rádiófrekvenciát vagy mikrohullámú sugárzást bocsátanak ki. Az ilyen sugárzásnak való kitettség közvetlenül károsíthatja az egészséget. A mobiltelefon használatának ugyanakkor közvetett hatásai is vannak, így például az autóbalesetek vagy egészségügyi berendezésekkel történõ kölcsönhatások révén.


A porc tápanyaga

2007. augusztus 26.

Ízületeinket minden egyes mozdulatnál használjuk, de errõl addig nem is veszünk tudomást, amíg nem fájnak. A fájós ízületek napjainkban egyre több ember életét keserítik meg. A fájdalom és hozzá kapcsolódóan a mozgáskészség fokozatos csökkenése jelentõs mértékben befolyásolja a betegek életminõségét.

Mi lesz a barnaságunkkal? - 2.rész

2007. augusztus 24.

Amikor véget ér a nyaralás, azon kezdünk aggódni, hogy hamarosan lekopik nehezen megszerzett, szép napsütötte színünk. Pedig a lebarnult állapot meghosszabbítható, ha rendszeres odafigyeléssel, gondos bõrápolással ügyelünk rá...


Aranybarna szín - tartson minél tovább!


Késõbb, a vakáció elmúltával minden vágyunk, hogy minél tovább megõrizzük szép, napbarnított színünket. Hogy miért törekszünk rá?


Egyszerûen azért, mert úgy szebbnek tartjuk magunkat, és azt gondoljuk, jobb formában is vagyunk, hiszen napsütötte színünk még "utólag" is feltölt energiával. Emellett nincs is megfelelõbb módja jó kedélyünk megõrzésének, mint gyakran hallani kollégáinktól, barátainktól a "milyen jó színed van" kezdetû, kellemes megjegyzést...


Mi lesz a barnaságunkkal? - 1.rész

2007. augusztus 23.

Napozás és fürdés utánAmikor véget ér a nyaralás, hazatértünk után egyik fõ "szívfájdalmunk", hogy hamarosan lekopik nehezen megszerzett, szép napsütötte színünk. Pedig a lebarnult állapot meghosszabbítható, ha rendszeres odafigyeléssel, gondos bõrápolás útján ügyelünk rá. Ezt megelõzõen persze közvetlenül a napon töltött órák után is van tennivalónk...


A nyári idõszak nem múlhat el anélkül, hogy - a bõrgyógyászok intelmeit figyelembe véve - ne igyekeznénk lesülni, egészséges, napbarnított színre szert tenni. Bõrünk védelme érdekében persze elõvigyázatosnak kell lennünk, és a napsütés erejének valamint bõrtípusunknak megfelelõ napvédõ szer rendszeres használatát sem szabad mellõznünk. De vajon törõdünk-e eleget a bõrünkkel napozás vagy fürdés, késõbb a nyaralás után? Amennyiben kevesebb gondot fordítunk rá, mint a napfürdõzés alatti védelemre, ideje több odafigyeléssel változtatni ezen a gyakorlatunkon.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...133134135...152