Információk, érdekességek

Az ápolt, szép körmökért

2008. március 06.

Körömápolási jó tanácsok


A körömápolás - más néven a manikûr - a körömvégek alatti területek puha kefével való tisztítását, a rendszeres vágást vagy reszelést, valamint a bõrrészek ápolását jelenti. A körömágy vérerekben gazdag területe különösen érzékeny, hegyes szerszámokkal könnyen megsérthetõ. A manikûrözés ezért is idõ- és figyelem igényes...


Ne vágja, nyomkodja vissza!


A körmök és a bõr közötti vékony bõrréteget, a kutikulát nem érdemes kivágni, mert mint védõgát megakadályozza, hogy a baktériumok és a gombák behatoljanak a bõrbe és fertõzést okozzanak. Ha a körömsánc szélérõl az elszarusodott bõrkét kézmosás után csont- vagy mûanyag lapocskával, rózsafa pálcikával visszanyomkodjuk, a kutikula kivágása nélkül is megnyújthatjuk a köröm alakját.


A szeplõkrõl és a májfoltokról

2008. március 06.

- védjük, ápoljuk arcbõrünket


Megjelenésünknek legfelhívóbb ajánlata az arcunk. Az arcunk tükrözi, közvetíti talán a legtöbbet testi egészségünkrõl és lelki tartalmainkról.


A tavasz kezdetén szinte vágyunk elfeledni a téli sötétebb, hidegebb napokat, és gátlástalan odaadással fürdünk a csalóka napfény sugaraiban. A napsugárzás éltetõ erejét, földi értékét még a mai napig sem tudtuk pontosan felmérni. Az utóbbi évek kutatásai igyekeznek figyelmeztetni bennünket azokra a kóros jelenségekre, amiket feltehetõen a sugárzási viszonyok váltanak ki a bõrünk felszínén.


Zavaró szõrszálak

2008. március 05.

Óvatosan a szõrtelenítéssel!


Az emberi szõrzet kialakulása, megjelenése a bõrünk felszínén embertípusonként, nemenként és az életkortól függõen is változik az életünk folyamán. A szõrzet eloszlását, minõségét, színét öröklési tényezõk határozzák meg. A felnõttkorra kialakult haj- és szõrzettípus egy-egy népcsoportra jellegzetes lehet, ugyanakkor számos egyéni változatot is láthatunk.


Óvatosan a szoláriumozással!

2008. március 04.

A mesterséges napfürdõzés veszélyeirõl


Az egyre publikusabbá váló egészségi kockázatok ellenére is töretlen a barna bõr iránti trend Európa számos országában. Ilyenkor télen, ez egyet jelent a rendszeres szolárium használattal...


Szakértõi aggodalmak


Éppen ezért a szakértõk szigorúbb feltételeket követelnek a napstúdiók üzemeltetésére.


2009-tõl törvényi tilalmat terveznek a szoláriumok használatára, fõként a 18 éven aluli fiatalok részére. "Azonban még ez sem elég önmagában! A mesterséges UV sugárzás minden korosztály számára végtelen egészségi kockázatokkal jár együtt" - mondta az European Sociaty of Skin Cancer Prevention elnöke, a társaság V. nemzetközi konferenciáján. A kongresszus elnöke "riasztó helyzetrõl" beszélt.


A száj az emberi szervezet tükre

2008. február 29.

A száraz, gyulladt ajkak kezelése és megelõzése


Az ajkak a szájnyílást határoló izmos, nyálkahártyával bélelt bõrredõk. Az ajakpírnak, az ajak talán legjellegzetesebb részének rendkívüli szerkezeti tulajdonsága, hogy a bõr felõl éles határral megy át a normál bõr elszarusodó laphámjából az ajakpír vékony, csak kissé elszarusodó hámjába, míg az ajak belsõ felszínét borító nyálkahártyába átmenete szabad szemmel nem, csak mikroszkóppal látható.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...125126127...150