Információk, érdekességek

Utáljuk ki a túlsúlyosakat?

2008. október 07.

Gondolatok a súlyproblémával küzdõk hátrányos megkülönböztetésérõl.

 

 

Azt, hogy a túlsúly egészségtelen, hogy súlyos terheket ró az egészségügyre, a gazdaságnak pedig akár forint-milliárdokban mérhetõ veszteséget okoz, egyre többek számára ismert tények. Kérdés azonban, hogy a valóban egyre elkeserítõbb méreteket öltõ jelenség ellen való küzdelem helyes módja az érintettek hátrányos megkülönböztetése volna munkahelyeken vagy bárhol máshol. Igencsak kétséges!


Az influenzavírus titkai

2008. július 29.

Az influenzavírus szaporodásának újabb titkairól lebbentették fel a fátylat japán tudósok.

 

A Jokohamai Egyetem kutatóinak, akik munkájukról a Nature címû tekintélyes tudományos folyóiratban számoltak be, sikerült "belõniük" azt az enzimet, amely szükséges a vírus szaporodásához, majd ezt követõen meghatározták a vegyület szerkezetét és mûködési mechanizmusát.


A folyadékpótlás fontos

2008. június 02.

A nyári hónapokban azonban folyadékigényünk megnövekszik, ezért különösen ügyeljünk arra, hogy sokat igyunk, és gyermekeink is elfogyasszák a megfelelõ napi mennyiséget.

 

 Nyári szabadságunk alatt végre elfelejthetjük kicsit a kötelezõ mindennapi rutint, pár napot együtt tölthetünk a családunkkal, utazhatunk, kirándulhatunk kedvünk szerint, próbálunk minél több idõt tölteni a szabadban. A gyerekek is egész nap játszhatnak, hiszen szünet van, itt a jó idõ. A nyaralás más veszélyeket is rejthet, hiszen utazásaink során az ismeretlen ételektõl, italoktól könnyen gyomorpanaszaink lehetnek, nem ritka a hasmenéses, hányásos tünet sem. Ilyenkor fokozottan figyeljünk arra, hogy megfelelõ mennyiségû folyadékot igyunk...


Panaszkodik, de passzív az ezüstgeneráció

2008. május 07.

A gyógyszerek ára az 50+ korcsoportnál csak a hatékonyság és a kevés mellékhatás után következik a sorban.

A kor elõrehaladtával a felnõtt lakosság egyre inkább úgy érzi, egészségi állapota rosszabb. Az 50 évnél idõsebb lakosságnak már csupán 17 százaléka gondolja úgy, hogy jó vagy nagyon jó az egészségi állapota, szemben a teljes népességben mért 56 százalékkal. Az országos 12 százalékos átlaggal szemben rossznak, illetve nagyon rossznak a megkérdezettek 22 százaléka tartja saját egészségi állapotát - derült ki a GfK LHS HealthCare Lakossági egészségfelmérésének legutóbb kapott adataiból.


Érszûkület ellen egy kis szesz jót tesz

2008. április 25.

A rendszeres, mérsékelt borivók kapnak a legritkábban szívinfarktust.

 

Korosodó embereknél sokkal ritkábban következik be érszûkület, ha rendszeresen kevés alkoholt fogyasztanak. Az amerikai kutatók azonban arra is figyelmeztetnek, hogy a túlzás éppen ellenkezõ hatású!


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...122123124...152