Információk, érdekességek

Csökkenõ gyermekvállalási kedv?

2009. október 08.

Szomorú tény: a gazdasági válság miatt csökken a gyermekvállalási kedv az Egyesült Államokban

 


Egyre több nõ dönt úgy az Egyesült Államokban, hogy a korábban tervezettnél kevesebb gyermeket vállal vagy elhalasztja a gyermekvállalást a gazdasági válság miatt. A gyerekvállalásban inaktívvá válók jelentõs része arról számol be, hogy már most rosszabbul él, mint egy évvel korábban és életkörülményei további rosszabbodására számít a közeljövõben.


Rosszul lát, de megtanulja

2009. szeptember 17.

A dyslexiás vagy a problémásan tanuló gyerekek 60 százaléka valamilyen fel nem ismert látási nehézséggel küzd.

 

 

Iskolásként néhány hét alatt kiderülhet, hogy a gyermekünk nem jól lát, de az is lehet, hogy csak hónapok múltán kezdünk gyanakodni, hogy a tanulási gondok hátterében látási problémák állhatnak. Holott ma már csecsemõkortól ajánlott megjelenni szemészeti szûrõvizsgálaton, ahol nem csak a távol- vagy a közellátási nehézségekre derülhet fény. Számos eltérés pedig csak akkor kezelhetõ, ha a lehetõ legkisebb korban felfedezik.


Összetûzés a gyerekkel? Mit tegyünk?

2009. szeptember 07.

Még a legbékésebb családokban is kirobban olykor egy-egy vita a szülõk, felnõttek és a gyerekek között.

 

 

Elõfordul, hogy az idõsebb családtagok tartós vagy rendszeresen elõforduló összeütközésbe kerülnek a gyermekekkel - amit sokszor nehéz feloldaniuk. Hiszen egy fedél alatt békében élni vagy az iskolai problémákkal megbirkózni nem könnyû dolog.


Nincs babakocsi káros anyag nélkül

2009. szeptember 02.

A bevizsgált babakocsik mindegyikét lepontozták vizsgálatuk során.

 

 

A babakocsik nem érik meg az árukat: a német Stiftung Warentest, a különbözõ árucikkeket bevizsgáló független alapítvány 14 babakocsit vett górcsõ alá, és egyik sem kapott közepesnél jobb jegyet.


Elsõsök - pánikban?

2009. augusztus 27.

A tanévkezdés a rutinos iskolásoknak is izgalmas, az elsõsõknek akár ijesztõ is lehet.

 

 

Szeptember elsõ napjai még a rutinos iskolások számára is izgalmasak, de azoknak a kicsiknek, akik most kezdik az elsõ osztályt, akár ijesztõek is lehetnek. A szülõk azonban kellõ felkészüléssel, odafigyeléssel megkönnyíthetik az elsõ heteket. dr. Kocsi Anikó, az Oxygen Medical pszichoterapeutája, az orvostkeresek.hu szakértõje ehhez ad gyakorlati tanácsokat.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...252253254...280