Információk, érdekességek

Szoptatópárna enyhít a hátfájáson

2009. december 12.

Fiziológiai és ergonómiai kutatások nyomán alkották meg a szoptatást könnyítõ eszközt.

 

 

A legmodernebb innovatív eszközöket is bevetik a magyar szülészeti osztályok a szoptatás megkönnyítése és megszerettetése érdekében végzett tevékenységért járó WHO-UNICEF Bababarát-kórház cím megszerzéséért, de mindenekelõtt a babákért és a mamákért.


Karriergyilkos terhesség?

2009. december 10.

Önnek is vannak gondjai a családja és a munkája összeegyeztetésével? Ha választania kéne gyerek és karrier között, melyiket választaná?

 

 

Egy ausztrál kutatás eredményei szerint a dolgozó nõk jelentõs része úgy érzi, a gyermekvállalás gyakorlatilag útját állja a karrierépítésnek, egyúttal úgy vélik a magas beosztás és a család ellátásának összeegyeztetése rendkívül nehéz feladat.


A babáknak is nagy kihívás a tél

2009. november 25.

„Olyan az arca, mint a baba bõre" – hangzik el gyakran, ha olyan embert látunk, akinek bõre szép, egészséges.

 

 

A test elsõ védelmi vonala a bõr, ezért ápolására különös figyelmet kell fordítani. A téli hónapokban a bababõrt is komoly kihívások érik. Hogyan vigyázzunk rá most, amikor egyik percrõl a másikra beköszöntött a fûtési szezon? Erre ad választ a Magyar Gyermekorvosok Társasága.


Új influenza: fiatalon más tünetekkel

2009. október 15.

A CDC legfrissebb, pénteken közzétett adatai szerint 76 amerikai gyermek halt meg az új vírus következtében.

 

 

Súlyosabban érinti a fiatal korosztályt az új vírus okozta influenza, mint a szezonális influenza, és gyakran eltérõ tüneteket okoz náluk - erõsítette meg egy tanulmány, amely az új vírustól megbetegedett vagy annak következtében elhunyt emberek vizsgálatán alapul.


Csökkenõ gyermekvállalási kedv?

2009. október 08.

Szomorú tény: a gazdasági válság miatt csökken a gyermekvállalási kedv az Egyesült Államokban

 


Egyre több nõ dönt úgy az Egyesült Államokban, hogy a korábban tervezettnél kevesebb gyermeket vállal vagy elhalasztja a gyermekvállalást a gazdasági válság miatt. A gyerekvállalásban inaktívvá válók jelentõs része arról számol be, hogy már most rosszabbul él, mint egy évvel korábban és életkörülményei további rosszabbodására számít a közeljövõben.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...251252253...279