Információk, érdekességek

Gyógyszerész kismama tanácsai - Hasfájós babák gyógyszerei

2011. július 24.

Sok csecsemő néhány hetes korától néhány hónapos koráig vigasztalhatatlanul sír. Általában a túl ingergazdag környezetre, hasfájásra vagy hasi görcsökre gyanakodnak a szülők.

A legjobb gyógyszer az idő

Megnyugtató, hogy sok esetben nem áll szervi baj a sírás hátterében, és 3-4 hónapos korukra a babák „kinövik” a síros időszakukat. A varázsszóra való megszűnésig azonban számtalan ötlet, rengeteg, eredményre többé-kevésbé vezető praktika ismert; a ringatástól és dúdolástól kezdve, a baba-masszázson és tornáztatáson keresztül, a kislyukú cumisüvegből való itatáson át, a gyakori szoptatásig.


Az idősebb generáció nagyon segíti felnőtt gyermekeit

2011. július 13.

A II. világháborút követő demográfiai robbanás, a baby boom idején született nők többsége erősen támogatja felnőtt gyermekeit mind anyagilag, mind érzelmileg. Teszik ezt annak ellenére, hogy ők maguk sokkal fiatalabban szakadtak ki a családi fészekből.


A gyerek szenvedi meg a szülő katonáskodását

2011. július 01.

katonaA távoli országokban, háborús körülmények között katonai szolgálatot teljesítő szülők gyerekei között lényegesen gyakoribb a pszichés zavar, mint a békés családban élő gyerekek körében. Alyssa J. Mansfield és munkacsoportja azt vizsgálta, hogy a háborús területeken tartózkodó szülők otthon élő gyermekei között milyen gyakoriak a lelki zavarok és betegségek.


A kutatók 4,3 millió orvosi adatot vizsgáltak át 2003 januárjától 2006 decemberének végéig az Egyesült Államokban. A statisztikákban 307 520 gyerek is szerepelt, és 17 százalékuknál találtak az adatok között valamilyen pszichés zavart. Depresszió 5,6 százalékukban fordult elő, viselkedési zavarokat csaknem öt százaléknál találtak, és ugyanilyen gyakran észleltek nyugtalanságot és alvászavart.


Pénz nélkül nincs gyermekegészség?

2011. május 20.

A gyermekek egészsége, a megelõzés nem függhet a szülõk anyagi helyzetétõl.


Gyermekük egészségének megtartását ma fõleg a tehetõsebb szülõk engedhetik meg maguknak. A kisgyermekes anyák 59 százaléka alacsony jövedelmû háztartásban él - derült ki a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet 2011 áprilisában készített országos reprezentatív felmérésébõl, melynek részleteit az Országos Gyermekegészségügyi Intézet (OGYEI) és a Házi Gyermekorvosok Egyesülete (HGYE) szakembereinek segítségével ma ismertették.


Kevesebb ideig élnek majd a gyermekeink?

2011. január 24.

Veszélyben vannak az egyre növekvõ gyermekkori elhízás következményei miatt.


A történelemben elõször a következõ generáció nem élhet olyan sokáig, mint a szüleik. A háttérben pedig az elhízás talaján kialakuló betegségek állnak. A helyzet a fejlett világban mindenütt súlyos, a magyar állapotokról dr. Babai László, az Oxygen Medical prevenciós szakértõje beszélt.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...244245246...280