Információk, érdekességek

Koleszterinszint-csökkentés természetesen

2008. október 16.

Megfelelõ táplálkozással hatással lehetünk a koleszterinszintünkre!

 

 

A koleszterin bizonyos mennyiségben elengedhetetlenül fontos vegyület szervezetünk számára. A vér emelkedett koleszterinszintje viszont - káros élettani hatásai miatt - súlyos betegségek kialakulásáért tehetõ felelõssé. Megfelelõ táplálkozással azonban hatással lehetünk koleszterinszintünkre.


Apa, éhes vagyok!

2008. július 12.

A családok túlnyomó többségénél a táplálás a nõk dolga. A gyermekek etetésérõl fõleg az anya gondoskodik. Az apák erejét rendszerint meghaladja, ha rájuk hárul ez a feladat.

 

Jellegzetes csoport, amit az önkiszolgáló éttermekben, a gyorsbüfék elõtt általában lehet látni: apákat gyermekeikkel. Amíg a gyerekek látható elégedettséggel tömik magukba a sült krumplit vagy a hot dogot, addig az apák ugyancsak megelégedve dõlnek hátra, hogy az ebéd problémáját ezúttal megoldották. Manapság az apáknak nagyobb részt kell vállalni a gyermekgondozásból, a gyermekeik testi jólétérõl is fokozottan gondoskodniuk kell. Azonban sok apában merül fel a kérdés: mit és hogyan?


Könnyû étrendet az egész családnak!

2008. június 01.

Hogy tud ellenállni a sok hizlaló finomságnak?

 

Íme, itt van Ön, aki szorgalmasan rágcsálja a sárgarépáját, a családja által "begyûjtött" sütemények és chipsek tengerétõl körülölelve... Sokszor úgy érezheti magát, mint egy alkoholista a finom italokat kínáló bárpultnál... Higgye el, sokunk számára ismerõs az érzés!


Lisztérzékenység

2008. május 19.

Ezt a ma még nem gyógyítható, egész életen át tartó betegséget helyesebb gluténérzékenységnek nevezni (orvosi neve: cöliákia). A glutén, más néven gabonasikér, egy összetett fehérje, amely a búza-, rozs-, árpaliszt alkotóeleme. Glutén van az olyan különleges búzalisztfajtában is, mint a tönköly- vagy a durumliszt.

EU-s szabályozás az élelmiszeradalékokról

2008. május 08.

Van, amelyik a gyerekeknél hiperaktivitást okoz.

A napokban dönt az Európai Parlament Környezetvédelmi Bizottsága az élelmiszeriparban használt vegyi- és egyéb adalékanyagok engedélyezését és címkézését meghatározó új uniós rendeletetekrõl. Hegyi Gyula európai parlamenti képviselõ, a bizottság tagja elmondta, hogy a lakosság sokszor indokolatlanul, de tart az e-számokkal jelölt különbözõ adalékanyagoktól.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...244245246...277