Információk, érdekességek

Ön hogyan fõz?

2008. december 06.

A helyes fõzési, ételkészítési technikák elsajátításával sokat tehetünk egészségünkért...

 

 

A helytelen étkezési szokások veszélyei a jóléti államokban már régóta ismertek. Túl sokat eszünk, túl gyorsan, túl zsírosan, túl édesen, túl sósan. Azonban már megtanultunk egyet s mást, és egyre több figyelmet szentelünk egészségünknek. Vásárláskor jobban odafigyelünk a termékek frissességére és tápértékére. Naponta olvasunk arról, milyen fontosak a zöldségek, és fokozatosan változtatunk étkezési szokásainkon.


Terítéken az A-vitamin

2008. november 23.

Az A-vitamin kedvezõen hat a szemre, növeli a légúti fertõzésekkel szembeni ellenálló képességet és egészségesen tartja a szöveteket...

 

 

A vitaminok többsége ferment-funkciót tölt be a szervezetben, vagyis: az anyagcsere-folyamatok során elõsegít bizonyos életfontosságú kémiai reakciókat anélkül, hogy a reakciókban maga véglegesen átalakulna. Így ugyanaz a vitaminmolekula többször is képes ugyanazt a kémiai reakciót katalizálni.


Nagy derékbõség - korai halálozás

2008. november 19.

A derék körüli kiterjedt zsírpárnák egészségügyi kockázatot jelentenek még a nem túlsúlyosaknak is.

 

 

A nagy derékbõség majdnem megkétszerezi a korai elhalálozás esélyét, még akkor is, ha a testtömeg-indexünk a normális tartományon belül van - állítja egy új tanulmány, mely több mint 350 000 embert vizsgált szerte Európában. Az eredmények az amerikai New England Journal of Medicine szerdai számában jelentek meg. A tanulmány szilárd bizonyítékokat hoz arra, hogy a derék körüli kiterjedt zsírpárnák egészségügyi kockázatot jelentenek, még azok esetében is, akik nem számítanak elhízottnak vagy túlsúlyosnak.


Sóból is megárt a sok

2008. november 11.

Ha az USA lakói konyhasófogyasztásukat felére csökkentenék, évente 150 ezer amerikai halálát lehetne elkerülni az Amerikai Orvostársaság számításai szerint.

 


Mivel a napi sóbevitel háromnegyedét az emberek a készételekbõl, konzervekbõl, gyorséttermek ételeibõl kapják, mind az egészségügyi hatóságok, mind a társadalmi szervezetek az élelmiszeripartól várják a társadalom egészségét alapvetõen javító lépéseket.


Mindennap egy alma

2008. október 26.

Az alma méregteleníti szervezetünket, csökkenti a vér koleszterinszintjét és gátolja az érszûkület kialakulását.

 

 

Természetes gyógyhatások tárháza tökéletes csomagolásban. Ez a "különlegesség" nagyon is közismert gyümölcsünk: az alma. Minden évszakban rendelkezésünkre áll, és számtalan finom, édes vagy sós ételt is készíthetünk belõle. Nyersen fogyasztva kitûnõ vitaminforrás, de palacsintába reszelve sem utolsó...


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...243244245...277