Információk, érdekességek

Téli vitaminforrásunk a káposzta

2009. február 15.

Immunerõsítõ, s így betegségmegelõzõ hatással minden káposztafajta rendelkezik.

 

 

A tél egyik legértékesebb konyhakerti növénye a - talán legrégebben termesztett, és egész évben kapható - káposzta. Bár a téli hónapokban szûkül a zöldfélék választéka, de az egészséges táplálkozás alapjait jelentõk - megfelelõ vitamin, ásványi anyag, növényi rost, bioaktívanyag-tartalommal rendelkezõk - ilyenkor is megtalálhatók...


Okosító eszem-iszom

2009. február 07.

Azt, hogy a bõséges zöldség- és gyümölcsevés jót tesz az egészségnek, tapasztalatból is régóta tudtuk.

 

 

Idõs korban mérhetõen javítja a gondolkodási képességet és a memóriát a sok flavonoidot tartalmazó ételek, italok rendszeres fogyasztása. A biztató eredményt hozó vizsgálatokat a táplálkozástudomány vezetõ folyóirata, a Journal of Nutrition összegezte.


Fogyókúra fekete csokoládéval

2009. január 26.

A vizsgálati alanyokat inkább telítette a fekete csokoládé, és tovább bírták evés nélkül, mint tejcsokoládé után.

 

 

Egy tábla fekete étcsokoládé lényegesen tovább elveszi a csokikedvelõ étvágyát minden más ennivalótól, mint ugyanannyi tejcsoki, ezért igen alkalmas fogyókúrázásra. Dán kutatók elõadása a Nemzetközi Elhízástudományi Kongresszuson nagy figyelmet keltett.


Hasznos hüvelyesek

2009. január 26.

Miért hasznos rendszeresen hüvelyeseket fogyasztani?

 

 

A hüvelyes zöldségek számos fontos élettani tulajdonsággal bírnak. Elõsegítik a normális bélmûködést, hozzájárulnak a koleszterinszint csökkentéséhez, emellett magas fehérje, ásványianyag- és vitamintartalommal rendelkeznek.


A túlsúly szívelégtelenséghez vezet

2009. január 23.

Legritkábban a súlyfelesleggel nem rendelkezõ résztvevõkben alakult ki szívelégtelenség.

 

 

A kövér és mozgásszegény életmódot folytató férfiak négyszer nagyobb eséllyel szenvednek szívelégtelenségben, mint a sportos és normál testsúlyúak - olvasható a Circulation címû folyóiratban.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...241242243...277