Információk, érdekességek

Válság hatására elhíznak a gyerekek

2009. május 20.

A jelzések arra utalnak, hogy a szülõk olcsóbb gyorsételek felé fordulása a gyerekkori elhízás arányát is duzzaszthatja.

 

 

A szigorodó gazdasági környezet az Egyesült Államok legfiatalabb polgárait is sújtja, több évtizeddel vetheti vissza az egészségügyben, az oktatásban és a biztonságuk megteremtésében elért eredményeket - állítja egy hétfõn nyilvánosságra hozott jelentés.


Lisztérzékenység: sokféle tünet és következmény

2009. május 17.

A lisztérzékenység ma már tünetmentes állapotban is felismerhetõ vérvizsgálattal.

 

 

Május 16-17-én az Európai Coeliakia Egyesületek Szövetsége (AOECS) negyedik alkalommal rendezi meg a lisztérzékenyek világnapját. Megtartásáról 2005-ben döntöttek, hogy legyen ismertebb a betegség, valamint a betegek számára teljes állapotjavulást jelentõ, élethosszig tartó szigorú gluténmentes diéta.


Halevéssel a szívelégtelenség kockázata csökkenthetõ

2009. május 12.

A svédországi vizsgálat eredményeit az Európai Szívgyógyász Társaság folyóirata közölte.

 

 

Azok a svéd férfiak, akik általában hetenként ettek zsíros halból készült ételt, ritkábban kerültek szívelégtelenség miatt kórházba, mint azok, akik nem fogyasztottak halat; ugyanakkor túl sok hal fogyasztása sem tûnik hasznosnak.


Fõképpen a nõk akarnak könnyen fogyni

2009. május 10.

Az eddigi összes versenyzõ 56 százalékának testtömegindexe (BMI) 30 feletti.

 

A regisztrált „versenyzõk" jelentõs része (91 százalék!) nõ, akik nagy többsége már többször, különbözõ módszerekkel próbált megszabadulni súlyfeleslegétõl, eddig sikertelenül. A kezdeményezés fõként a budapestiek körében népszerû, hiszen a jelentkezõk 25 százaléka fõvárosi, de fontos kiemelni, hogy minden megyébõl neveztek a versenyre. Az internetes bejegyzések írása jelentõsen segíti lelkileg a fogyni vágyókat, összehozza az egymástól távol élõket is, hiszen sokkal könnyebb kitartónak maradni, ha megoszthatják egymással tapasztalataikat, sikereiket és kudarcaikat. Ez derült ki a Magyar Elhízástudományi Társaság indította, három hónapos akció, a "Könnyen fogyok" elsõ 30 napjának statisztikáiból.


Felhagyni egy rossz szokással...

2009. május 02.

"A régi szokások nem dobhatók ki a felsõ emeleti ablakból. Le kell õket csalogatni a lépcsõn, fokról fokra haladva."

 

 

Az étel varázsa folyamatosan csábító és mindennél erõsebb lehet. Nem csoda hát, hogy e csábításnak ellenállni olyan érzelmi kihívást jelent, ami nagyban kihat a hangulatra. Külön eltökéltségre van szükség ahhoz, hogy ellent tudjunk állni a naponta elénk táruló ételek választékának.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...239240241...278