Információk, érdekességek

Beszállnának a pénztárakba az egészségügyi dolgozók

2007. augusztus 25.

Bár az egészségügyi kamarák határozottan elutasítják a profitérdekelt céllal történõ privatizációt, az ágazatban dolgozók között vannak olyanok is, akik szívesen részt vennének az egészségpénztárak magánosítási folyamatában.


Lapunk úgy értesült, hogy a járóbeteg-ellátás kapcsán korábban indított munkavállalói résztulajdon programhoz hasonló módon kívánnak részvényesi jogokat szerezni az alakuló egészségbiztosítási pénztárakban. A Magyar Orvosi Kamara szkeptikus: bár a szakma, némi részvényvásárlás ellenében, így talán beleszólást nyerhetne a pénztárak mûködtetésébe, a jelenlegi finanszírozási keretek között ez a gondolat nem több utópisztikus elképzelésnél.


A gyógyszergyártók szeptembertõl egyeztetnének a szaktárcával

2007. augusztus 23.

A gyógyszergyártók azt remélik, hogy szeptemberben már egyeztethetnek az egészségügyi tárcával a gyógyszer-gazdaságossági törvény megváltoztatásáról, mondta Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója, a magyarországi gyógyszerpiaci helyzetrõl szólva. A cégvezetõ azt követõen adott interjút az Info Rádiónak, hogy átvette a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjét.

Keresik az ellenszert a gyógyszercégek

2007. augusztus 19.

Az elsõ hat hónap eredményeibõl már következtetni lehet arra, hogy éves szinten mennyivel veti vissza a gyógyszer-gazdaságossági törvény a hazai gyártók eredményét. Az adatait év közben is publikáló, a belföldi piacon a francia Sanofi és a svájci Novartis után harmadik és negyedik legnagyobb forgalmú Richter és Egis adózott nyeresége feltehetõleg a két-három évvel ezelõtti szintre eshet vissza.

Illegális jövedelemnek nevezte a hálapénzt az egészségügyi miniszter

2007. augusztus 17.

Illegális jövedelemnek és a korrupció egyik formájának nevezte a hálapénzt az egészségügyi miniszter. Horváth Ágnes azt mondta: az orvosoknak adót kellene fizetniük a paraszolvencia után.

Több biztosító, kevesebb patika

2007. augusztus 17.

Megszûnhetnek a kistérségi gyógyszertárak a több-biztosítós rendszer bevezetésével. A többi árucikkhez hasonlóan járhatunk a gyógyszerekkel is: abban a patikában váltjuk ki, ahol olcsóbban adják.


Persze csak akkor, ha ugyanazzal a biztosítóval szerzõdtünk, mint a patikus. Sok a kérdés és az eltérõ vélemény a gyógyszertári betegellátás jövõjérõl.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...192193194...223