Információk, érdekességek

Lustaság az e-mail-ben

2005. november 02.

Hogy miért nem elég fittek és miért kövérebbek manapság a britek? Kutatók szerint ennek oka az e-mail-ben keresendõ.
Milliónyi és milliónyi mozgással töltött órát vesztünk az e-mail-ek áradata miatt - hangsúlyozta Dr. Dorian Dugmore kardiológus a BBC online-nak. Azok az emberek, akik az íróasztal mellett dolgoznak, már rég nem mozognak eleget - az ajánlott napi negyven perc töredékét sem - mondta Dugmore.

A párkapcsolat és a szexualitás

2005. november 01.

A tartós párkapcsolat egyik alapfeltétele a szexuális élet harmóniája, és akár szakításhoz is vezethet, ha nincs minden rendben az ágyban - derült ki egy friss hazai felmérés adataiból. Mégis úgy tûnik, a magyar férfiak még mindig nem veszik elég komolyan a problémát, kevesen fordulnak orvoshoz, és ennek köszönhetõen még kevesebben kezdenek bele a megfelelõ kezelésbe. 
A Magyar Szexuális Medicina Munkacsoport az elmúlt hónapokban készített online kutatása arra kereste a választ, hogyan befolyásolja az érintettek párkapcsolatát, szexuális életét a merevedési zavar, mikor és milyen megoldási lehetõségeket kerestek, és találtak az érintettek.


Rákdiagnózis vérbõl?

2005. október 31.

Az Amerikai Tudományos Akadémia szaklapjában, a Proceedings-ben publikált tanulmány szerint a Johns Hopkins Medical Institutions munkatársai, valamint a Hamburgban levõ Israelitischen Krankenhaus kutatói olyan technikát fejlesztettek ki, mely a legkisebb, a rák jelenlétére utaló genetikai elváltozást is képes feltárni - bár nem teljes biztonsággal. 
A vérteszttel a bélrákot bizonyos esetekben igen korai stádiumában is ki lehet mutatni: Az amerikai és német kutatókból álló team vizsgálati módszere jelzi a tumorból a vérbe áramló módosult gén-részek jelenlétét a vérben.

Tudjuk, mit iszunk?

2005. október 30.

Az elmúlt tíz évben hazánkban megkétszerezõdött az alkoholmentes italok iránti kereslet. A látványos növekedés az ásványvízpiac dinamikus fejlõdésének köszönhetõ. Míg 1994-ben mindössze 10 liter vizet fogyasztottunk fejenként, ez a szám 2004-ben 64 literre nõtt. Bár a szomszédos Ausztria 85-90 literes fejenkénti fogyasztásától még így is jócskán elmaradunk, a szakemberek úgy gondolják, e „hátrányt” rövid idõn belül „le-dolgozzák” a hazai fogyasztók.

Leküzdhetõ nehézségek a várandósság ideje alatt

2005. október 29.

Váladékozás, látásproblémák, hátfájás, szapora szívverés, magas vérnyomás: valamennyi a terhesség tipikus tünete. Többségükben nagy bajt nem okoznak, tulajdonképpen az állapotos nõk szervezetében kialakuló változások velejárói, de a panaszokat nem szabad elhanyagolni.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...154155156...161