Információk, érdekességek

Az Év Orvosai

2009. február 19.

Astellas Díjat kapott az Év Orvosa 2008 pályázat három
nagyszerû orvosa.

 

 

A Tegyünk az Egészségünkért Alapítvány által tavaly októberben meghirdetett az Év Orvosa 2008 pályázat határideje január 18-án lezárult. A díjátadó ünnepség a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében került megrendezésre 2009. február 17-én. A neves közéleti és szakmai személyekbõl álló zsûri döntése alapján Astellas Díjat vehetett át Dr. Tóth Tibor kiskunmajsai háziorvos, Dr. Sirák András velencei háziorvos és Dr. Vástyán Attila, aki a Pécsi Gyermekklinika Sebészeti osztályán dolgozik. Különdíjat kapott az Országos Mentõszolgálat, amit Dr. Székely Tamás, egészségügyi miniszter adott át.


A Tiszta Szívvel Kommandó szûrései

2007. június 07.

tiszta szívvel...A program 2006 õszén indult útjára... 

A Magyar Diabetes Társaság és a Magyar Atherosclerosis Társaság 2006 õszén indította el "Tiszta Szívvel" címû programját. A program célja a beteg-együttmûködés javítása, ezáltal a szív- és érrendszeri kockázatok csökkentése, vagyis a betegek túlélési esélyeinek javítása.

 

A különféle vizsgálatok egybehangzó eredményei és megfigyelései szerint a kezelt betegek egynegyede három hónap után, fele fél év után, mások a koleszterinszint kitûzött célértékének elérése után egyszerûen abbahagyják a terápiát. Ilyen esetben azonban a koleszterinszint csökkentéstõl várható jótékony hatások és a szív- és érrendszeri gondok sikeres megelõzése elmarad, hiszen az csak hosszú távon, az orvos és a beteg szoros együttmûködésével, a célértékek folyamatos megtartásával valósulhat meg.


Ringben a fájdalommal - a mozgás szabadsága

2006. április 08.

- Pályázati felhívás -


A Magyar Rákellenes Liga "Ringben a fájdalommal - a mozgás szabadsága" címmel pályázatot hirdet gyógyult mozgásszervi, illetve onkológiai betegek részére, akiket a betegségükkel járó fájdalom hosszabb-rövidebb időre megfosztott a mozgás szabadságától.


TEVA pályázat - "Bízom benne" címmel

2006. február 04.

A TEVA Magyarország Rt. pályázatot hirdet egészséggel, gyógyulással, egészségüggyel kapcsolatos történetek írására "Bízom benne" címmel.
A pályázatra orvosi és gyógyszerészi történeteket, életrajzokat, kórházi és patikai élményeket, kalandokat, beszámolókat várunk, elsôsorban a gyógyító munkát végzõ orvosok, gyógyszerészek, nôvérek részérôl.
Az írások a beteg, az orvos, gyógyszerész közötti viszonyt, de a gyógyításban tevékenykedõ ember személyes történetét, szakmai útját, vagy a hivatásával kapcsolatos emberi vívódásait is tematizálhatják terjedelmi megkötés nélkül.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...8...9