Információk, érdekességek

A boldog házaspárok szerelmének titkai

2006. március 15.

A párjukat önzetlenül szeretők boldogabb házasságban élnek. Az önzetlen szerelem általában véve a boldogság lényeges eleme mind a házasok, mind a nem házasságban élők körében – állapították meg amerikai kutatók.

 

A University of Chicago kutatói arra a kérdésre keresték a választ, vajon mi lehet a boldog házasság, a boldog párkapcsolat titka? Több mint 1300, többségükben házasságban élő embert kérdeztek az önzetlen szerelemmel kapcsolatban.


Hamvas Béla: Optimizmus?

2006. március 14.

Mintegy száz évvel ezelőtt néhány költő és gondolkodó elkezdte hirdetni, hogy a lét, szenvedés.
A tanítás régi volt, és mégis meglepő. Az elsők akik erről beszéltek: Byron, Leconte de Lisle, Schoppenhauer, Poe, Kierkegaard, Baudelaire, azt mondták, amit az őskíniak, a hinduk, az egyiptomiak, a görögök, az őskeresztények.
A tanítás hamar terjedt, és az életöröm-felfogást rongyokra tépte.
Ma már nagyobbára mindenki tudja, hogy semmi okunk sincs az élet szép, igaz, jó, nemes és vidám voltában hinni.

Érzelmi intelligencia

2006. január 19.

"Kihaltak az érzelmek a világból. Az emberek nem törõdnek egymással. Manapság szégyen kimutatni az érzelmeket. Sivárrá váltak az emberi kapcsolatok. Az emberek egyre türelmetlenebbek és durvábbak egymással." – Számtalanszor halljuk ezeket a mondatokat, és sajnos, sok igazság van bennük. De ne higgyük, hogy az érzelem csak a szeretetet, a barátságosságot, a kedvességet jelenti! A dolog sokkal bonyolultabb, ezért helyesebb, ha megismerkedünk egy új kifejezéssel, az érzelmi intelligenciával.

Melyik nemzet a legboldogabb?

2006. január 12.

A máltaiak a legboldogabbak, Ukrajna és Zimbabwe lakosai pedig a legboldogtalanabbak ezen a világon - vonta le az eredményt Ruut Veenhoven.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...219...220