Információk, érdekességek

Elhanyagolt női impotencia

2006. június 08.

Egy angol orvosi szaklapban publikált tanulmány szerint szinte semmilyen formában nem foglalkoznak a szexológusok azzal, hogy a nőknek is lehetnek potencia problémáik.

Több évszázados nemtörődömséggel, információ hiánnyal, valamint tabuk és előítéletek ledöntögetésével kell szembenéznie azoknak az asszonyoknak, akik foglalkozni akarnak szexualitásukkal. Spanyolországban például, bár a nők ötven százaléka elégedetlen nemi életével, mégis csak 24 százalékuk gondolja úgy, hogy ezzel törődnie kellene.


A menstruációs zavarok lelki háttere

2006. május 30.

Ha a görcsös, fájdalmas menstruáció hosszú éveken át fennáll - akár egy életen át is elkísérheti a nőt -, annak rendszerint mélyebb lélektani okai vannak.


A lányok első menstruációja általában 10-14 éves kor között jelentkezik. A vérzések néhány hónapig rendszertelenek, majd beáll a normális (kb. 27-30, átlagosan 28 napos) ciklus. Ez időtől kezdve a menstruáció több-kevesebb fájdalommal, alhasi görccsel járhat. A görcsös vérzéssel együtt, de attól függetlenül is jelentkezhet az ún. premenstruációs szindróma (PMS), melynek jellemzői a menstruációt megelőző hangulati labilitás, fejfájás, a koncentrálóképesség csökkenése, szédülés, alvászavar stb.


Együtt élni az öregedéssel

2006. május 11.

Megöregedni nehéz. Manapság különösen, hiszen korunkban a fiatalságnak, az azzal járó képességeknek és tulajdonságoknak csaknem abszolút értéket tulajdonítunk.

 

Ám az adományokat, amelyeket olyan bőkezűen osztott az élet, egy idő után könyörtelenül visszavesz mindenkitől - és épp ezért az öregedő ember úgy érzi, értéktelenné, feleslegessé vált.


Grafológiával a lelki egészségért

2006. május 10.

A legtöbb ember akkor megy grafológushoz, ha valamilyen módon elégedetlen saját lelki működéseivel. Ha minden oké, akkor a legritkább esetben keresünk fel tanácsadókat, olyankor természetesen élünk, ahogy jól esik. Ezért a grafológus – mint a legtöbb tanácsadó – lehető legritkább esetben találkozik klasszikusan „egészséges” emberrel. De vajon felismeri-e ha ilyet talál?

A nőiség csodája - április

2006. május 05.

Leendő gyermekével kapcsolatban mindenkinek vannak fantáziaképei. Ezek nemegyszer az anya be nem teljesült vágyainak megvalósításáról vagy gyermekkori álmainak beteljesítéséről szólnak.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...218219220...221