Információk, érdekességek

Arcápolás tinédzsereknek

2007. január 20.

A kamaszkor közismert átka a pattanásos bõr. A pattanások 12-14 éves korban, az ivarmirigyek mûködésével együtt jelentkeznek, s normális körülmények esetén, általában a "hormonviharok" csitultával, a huszadik életév környékén lecsendesednek. 

A fiúk, lányok többsége pontosan akkor szenved a tisztátalan bõrtõl, amikor amúgy is tele van testi-lelki problémákkal. Sokan tanácstalanok, és nem tudják, hogy mit kezdjenek a bõrükkel. Pedig ebben az átmeneti idõszakban csak megfelelõ bõrápolással lehet szelídíteni a pattanások, mitesszerek kialakulását és elkerülni a maradandó nyomokat, azaz a hegeket és a festékfoltokat.


Retró fogyi-torna mindenkinek

2007. január 18.

Ki tudja velem dúdolni: "Egy kicsi mozgás, mindenkinek kell, a karosszékbõl álljanak most fel!" - Te is? Akkor bizony itt az idõ egy kis retró tornára, így harminc felett. Segítünk egy klassz fogyasztó torna gyakorlatsorral! Semmi sztárhangulat, ez tényleg eredeti Müller Kati féle torna!
 

"Majd hétfõtõl fogyózom!" - fogadkozunk, a baj csak az, hogy ez a fogadalom minden hétvégén elhangzik. Másik kényelmes módszer a fogyasztógépek használata, amely drága, viszont gyakran eredménytelen.


Aki valóban szabadulni szeretne felesleges kilóitól, annak be kell látnia, hogy az akaraterõt semmi nem pótolhatja.
Az elsõ lépés a fogyáshoz vezetõ úton a szigorú önvizsgálat.


Érzelmi hullámzások, avagy utazás érzéseink körül

2007. január 05.

Miért könnyebbülünk meg, ha jól kisírjuk magunkat? Mi köze a fülcimpa hosszának a féltékenységhez? Érezhetjük-e mások félelmének a szagát? Hasonló kérdésekre keressük a választ miközben vezetõnk feltárja kilenc alapvetõ érzés - öröm, szomorúság, undor, harag, szeretet, féltékenység, félelem, remény, bûntudat - tudományos hátterét. 
 

Megtudhatjuk, hogyan lép kölcsönhatásba agyunk és testünk az érzelmek kiváltásában, és mit tehetünk - ha egyáltalán tehetünk valamit -, hogy féken tartsuk érzelmeinket.


A jó házasság csökkenti a stresszt

2007. január 01.

A kiegyensúlyozott párkapcsolat, a biztos érzelmi háttér boldoggá tesz. Segítségével könnyebben viselhetõk az élet egyéb területein bennünket érõ megpróbáltatások, a stressz. A harmonikus kapcsolat jótékony hatásait tovább fokozhatjuk, amennyiben gyakran sétálunk kéz a kézben.


A University of Virginia kutatói 16, átlagosan 30 év körüli házaspárt vizsgáltak. A résztvevõk elsõként egy 0-151 közötti skálán értékelték házasságukat. A 100 alatti pontszámok valamilyen problémát jeleztek a kapcsolaton belül.


A kísérletben azon párok vehettek részt, akik egyaránt 100 pont felett értékelték viszonyukat. A férjek így átlagosan 126, míg a feleségek 127 pontot értek el.


Nem csak a békák…

2006. december 27.

Sokáig azzal áltattuk magunkat, hogy központi fûtéses, légkondicionált, jól szigetelt házainkban kivonhatjuk magunkat a természet hatásai alól. Pedig az idõjárás nem csak akkor és nem csak úgy hat ránk, ha éppen bõrig ázunk, ha napszúrás fenyeget. A természet eleven részei vagyunk, és szervezetünk reagál a természet minden rezdülésére. Ahogy társaink, az állatok is. Ki ne ismerné az idõjós békát, amely a néphit szerint viselkedésével jelzi, ha esõ közeledik. Vagy a kakast, amely fülsiketítõen kukorékol, akár hideg, akár meleg érkezik. De a macskák is látványos, vad mosakodással, a pókok munkabeszüntetéssel, a méhek meg röpülésükkel üzennek, hogy változik az idõ körülöttünk.

 

Az emberek körülbelül egyharmada szenved a különbözõ fronthatásoktól, amelyek átlagosan háromnaponta érkeznek. Gyakorlatilag mire a fronthatásra érzékenyek szervezete átáll az új frontra, már közeledik is a következõ. De mi is az a front? Honnan jön és hova tart?


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...207208209...220