Információk, érdekességek

Szõr mentén

2007. június 15.

Ne szaporítsuk a szõrt, mindenki tudja, hogy a bikiniszezon megkíván egy kellemetlen mûveletsort is. Akár úgy döntünk, hogy irány a kozmetikus, akár marad az otthoni gyantázás, epilálás, borotválás, mindenképpen el kell tûrni pár percnyi szenvedést. A gyantázás a leghatásosabb módszer, hiszen így akár egy hónapig is bátran viselhetünk szoknyát. Az epilálás ugyan fájdalmas, de hatásosabb, mint az eldobható borotva. Mindegyik szõrtelenítés magával hoz egy káros tényezõt: a szõrszálaink erõsödni fognak. A gyantázás valamennyire ritkíthatja a szálakat, de a többitõl sajnos csak erõsödhetnek. Nagy divat még a szõkítés is. Akinek ritkább a szõrzete, havonta eljárhat szõkítésre. Általában karon használják a nõk, de a lenövés itt is meglátszik.

Ha baj van a szexszel - 1. rész

2007. június 14.

A magas vérnyomás csökkenti a nemi vágyat? Az anyaság blokkolja a nõk szexuális érdeklõdését? A "túl sok" szex fárasztóvá válik? Ilyen és hasonló kérdésekre válaszol a szexológus... 

Hajjal nõ a baj!

2007. június 13.

Nyáron a legtöbb idõt a szerencsés ember a strandon tölti. Ül a víz mellett, lábát belelógatva szürcsöli a koktélt, és olvasgatja az újságot. Bikinije tökéletes, haja tündököl a napfényben, bõre aranybarna. Igen ám, de ha este be kell menni a sötét szobába?! A bõrünkre testápoló kerül, hidratálunk, radírozunk. És mi történik a hajunkkal?

Mindent szabad!

2007. június 12.

Mármint a hajvágásban, és persze a hajkoronák hordásában is. Idén nyáron szabad a pálya – ahogy Bódis Richárd, a Bódis Arts fodrásza is mondta. – Most tényleg nincsenek korlátok, bármit lehet. Persze ez nekünk is nagyobb szabadságot enged.


Például a vágásban a kemény, kontúros, lágy és légies formák dominálnak. Richárd épp egyik modellje haját „aprítja”, de persze csak egy részét. – „Nagyon menõk most az aszimmetrikus vágások. Alul hosszú tincsek, aztán rövidek. Játszhatunk velük. A színekben sem kell a klasszikus utasításokat követnünk. Lehetnek natúrak, de harsányak is. Például ez a kék hajtincs hihetetlenül illik a modell hajába. Feldobja a lányt, mindig és mindenhol.”


Testápolás kánikulában

2007. június 09.

Érezzük jól magunkat a bõrünkben a nagy melegben is!

A legtöbbször rajtunk múlik, hogy milyen a bõrünk. Különösen nyáron kell vigyáznunk, amikor könnyen szárazzá válhat a bõr, annak ellenére, hogy a verejtékezéssel együtt finom olajsavak is "zsírozzák".

 

Ami sok, az sok...

 

Az esztelen napozás és a túl gyakori fürdés szárazzá, rugalmatlanná, végsõ soron sérülékennyé teheti a bõrt. A vízmegtartó anyagok és a védõ zsírköpeny hiánya miatt dehidratálttá válhat. A száraz, vízhiányos bõr nemcsak feszül, viszket, hanem hajlamosabbá válik a bakteriális és a vírusos fertõzésekre, valamint a ráncosodásra is. Ésszerû napozási szokásokkal, szükséges fényvédelemmel és alkalmas bõrápoló készítmények rendszeres használatával természetesen ezek a bõrproblémák is megelõzhetõk.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...198199200...221