Információk, érdekességek

"Egy igazi balek vagyok!" 1. rész

2008. január 02.

Balek...Érzelmi kudarcok, szakmai balsiker, különbözõ sorscsapások - az a benyomásunk, hogy csak minket üldöz folyton a balszerencse...

 

De vajon valóban jól látjuk a helyzetünket? És ha igen, gondoltunk-e már arra, hogy részben mi vagyunk felelõsek érte? Hiszen hajlamosak lehetünk rá, hogy azt képzeljük: a "sors áldozatai" vagyunk. A lényeg, hogy ne higgyünk a megmagyarázhatatlan balszerencsében... és tegyünk lépéseket is ellene!


A változás kora

2007. december 13.

A nõk negyvenes éveinek vége felé jelentkezõ kellemetlen tünetek, a rendszertelenné váló, majd elmaradó menstruáció azt jelzi, beköszöntött a változás kora.

 

Jó, ha tudjuk: bár az ifjúság elmúlt, a menopausa ideje csak a küszöb, amelyen átlépve, ha vigyázunk az egészségünkre, hosszú, minõségi idõt ajándékozhatunk önmagunknak.


Csillogó csábítások

2007. december 07.

SminkAzt hittük, ránk fog száradni a szájfényünk, ha kimegy a divatból, éppen olyan hirtelen, ahogyan néhány éve betört. De nem így történt, tartja magát, sõt ma már ezernyi színben és minõségben helyet követel magának a nõi szépségteremtés kelléktárában.
 

A szájfény a vékony szájú nõk legnagyobb fegyvere, ugyanis teltté, duzzadtabbá varázsolja az ajkakat. Minden, ami világos, fényes, nagyobbnak látszik, így korrigálhatók vele a száj adottságai. Ám a csillogásnak más, rejtettebb vonzereje is van: a kissé nyitott száj, a nedves ajak Desmond Morris, híres viselkedéskutató szerint önmimikrinek számít, és a nemi szervek tájékára kíván emlékeztetni. A nedves ajkak szexuális felhívásként értékelhetõk, csalogató üzenetek a férfiak számára.


Intim részek: Kerüld a szappant!

2007. december 02.

Bár egy baráti sörözés közben nem feltétlenül beszédtéma, azért az intim higiénia kérdésköre manapság már korántsem számít tabunak. A reklámoknak köszönhetõen a legkonzervatívabb gondolkodású férfinak is ismerõsen csengenek az intim- és tisztasági betét, az irrigálófolyadék és a hüvelykúp kifejezések.

 

Az érintettek – vagyis a nõk – pedig könnyen a bõség zavarával találhatják szemben magukat, és ehhez még csak reklámok sem kellenek, elegendõ megállni egy bevásárlóközpont illatszeres részlegénél.


Védjük arcbõrünket - a külsõ, agresszív hatások ellen

2007. november 19.

Védjük arcbõrünketRajtunk áll, hogy megfelelõ védelmet biztosítunk-e arcbõrünknek a külsõ, agresszív hatásokkal szemben Testünknek ezt a részét bajos lenne eltakarni, így az a leginkább kitett a légszennyezettség, az idõjárás viszontagságai vagy a napsugárzás okozta veszélyeknek. Ha városban lakunk, az eleve megszabja az utat, amelyen haladnunk kell bõrünk megóvása érdekében.

 

A stresszt és fáradtságot "megelõlegezõ", lüktetõ városi életforma meglátszik arcunkon, bõrünkön, ahogyan nyomot hagynak rajta a levegõbõl rárakódó, szennyezõanyag-részecskék is. És ha még fúj az õszi szél is, esõ csapkodja arcunkat, különösen hasznos, ha arcbõrünket idõben felkészítjük mindezen hatásokra.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...191192193...220