Információk, érdekességek

Hipoallergén macska

2006. június 11.

Nagyszerű hírrel szolgálhatnak amerikai kutatók azon állatbarátoknak, akik allergiásak az állatszőrre: sikerült hipoallergén macskákat "kifejleszteniük".

 

Új távlatok nyílhatnak meg azok előtt az emberek előtt, akik ugyan rajonganak a macskákért, de maguk eddig nem tarthattak kis kedvencet, sőt, még a közelükbe sem mehettek, mert allergiásak a macskaszőrre.


Helyes táplálkozással az allergia ellen

2006. június 06.

Ha beköszönt a tavasz, a természet éledezik - de vele együtt sajnos az allergia is... Sokan ismerik a kellemetlen tüneteket, az eldugult orrot, a vörös és könnyező szemeket, a sípoló lélegzést és társaikat.

Így nem kevesen vannak, akik sorscsapásként, sőt valóságos kálváriaként élik meg ezt a civilizációs betegséget. Hogy ez ne így legyen, most igyekszünk néhány adalékkal bővíteni az allergiával, annak megelőzésével kapcsolatos ismereteinket.


Hatalmas üzlet az allergia

2006. június 03.

Ami nagyon sok embernek szenvedés, az a gyógyszergyártóknak hatalmas üzlet. Az allergia (ezen belül is a legelterjedtebb szénanátha), amely tavasztól őszig rengeteg ember életét megkeseríti, egyre nagyobb nyereséget hoz az ellenszerek gyártóinak. Nagy-Britanniában évente közel 20 százalékkal nőnek az eladások, ami idén elérheti a 80 millió fontot (30 milliárd 720 millió forintot).

A rovarcsípés-allergia

2006. május 12.

A rovarcsípés-allergia viszonylag ritka, mégis nagy figyelmet keltő allergiaforma, mely a kiemelt figyelmet annak köszönheti, hogy az allergia ezen formájában szinte csak súlyos (anafilaxiás) lefolyás fordul elő. A lakosság közel 2%-a érintett rovarcsípés-allergiától. Gyakorisági szempontból nem állapítható meg, hogy a felnőtteknél vagy a gyerekeknél fordul-e elő sűrűbben rovarcsípés és az ezt követő túlérzékenységi reakció. Ezen a téren leginkább azt kell szem előtt tartanunk, hogy a gyermekek a megfelelő ismeretek hiánya miatt sokkal nagyobb veszélynek vannak kitéve a rovarokkal való találkozás alkalmával.

Nyakunkon az allergiaszezon

2006. május 09.

Azaz már itt is van. A hosszú és csapadékos tél után, mely kedvezett a háziporatkák elszaporodásának, itt van a tavasz, és jönnek a sokak által rettegett virágporok: nyakunkon a pollenszezon.

 

Magyarországon februártól a barkás növények – mint a mogyoró és a nyír – bocsátanak polleneket a levegőbe, ezek jelentősége azonban csekély, allergiát okozó hatásuk hazánkban nem számottevő.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...6768...69