Információk, érdekességek

Rákot okoz, vagy daganatellenes csodaszer a szója?

2008. november 14.

A szója evése nem csökkenti az érelmeszesedés kifejlõdése szempontjából veszélyes koleszterin vérszintjét.

 

 

Évtizedekkel korábban föltételezték, hogy a szója rendszeres fogyasztása csökkenti az emlõrák kockázatát, hiszen Ázsiában, ahol a nõk már kislány koruktól rendszeresen esznek szójaételeket, ritkább ez a rosszindulatú daganat. Az utóbbi években viszont megfigyelték, hogy a szója természetes összetevõi az ösztrogén hormonhoz hasonlítanak, amely éppen hogy fokozhatja az emlõrák kialakulásának esélyét. Az Amerikai Rákkutató Intézet minapi közleménye igyekszik kiegyenlített módon állást foglalni ebben a kérdésben.


Furcsa játékszokások jelezhetik az autizmust

2008. november 08.

A megállapítás segíthet a szülõknek és gyerekorvosoknak az autizmus minél korábbi felismerésében.

 

 

A késõbb autizmussal diagnosztizált gyerekek szokatlan módon viszonyultak játékaikhoz, jóval gyakrabban forgatták és pörgették azokat, mint társaik - írják amerikai kutatók az Autism címû szakfolyóiratban.


Sport a szabadban

2008. november 03.

Menjünk a jó levegõre a rossz idõ ellenére is!

 

 

A hideg idõ beköszöntével mindig áthelyezte az edzéseinek helyszínét zárt térbe attól tartva, hogy megfázhat? Ha alaposan felkészül, épp az ellenkezõjét érheti el: a szabadtéri sportolás segítségével felvértezheti szervezetét a jellegzetes téli betegségek ellen.


Mikor hízik el a duci tizenéves valójában?

2008. október 30.

A duci tizenévesek két-három esztendõs koruktól kezdtek gyorsabban hízni, mint karcsú társaik.

 

 

Az elhízott tizenéves gyerekek súlytöbblete két-három éves korukban kezd fölrakódni, vagyis a felnõttkori kövérség már gyermekkorban elkezdõdik. A finn STRIP-tanulmány eredményeit a gyerekgyógyászat legtekintélyesebb szakfolyóirata, a Pediatrics közölte.


Változó kor: változtass Te is!

2008. október 28.

Nem a legkellemetlenebb tünetek a legveszélyesebbek, a klimax rejtett kockázatairól.

 

 

Klimaxol - néznek össze sokat tudóan a háta mögött, ha hirtelen idegesen felcsattan, félóránként szellõztet, vagy éppen kardigánban gubbaszt a túlfûtött irodában. A hangulati ingadozás, a hõhullámok, az alvászavarok vagy a bõrszárazság a változó kor idõszakának olyan tünetei, melyekrõl még azok is tudnak, akik még messze járnak ettõl az idõszaktól. Természetes, hogy a klimax idõszakában lévõ nõk többsége ezektõl a szimptómáktól szeretne szabadulni, amikor gyógynövény készítményekkel próbálkozik, vagy jobb esetben felkeresi nõgyógyászát vagy a klimax ambulanciák valamelyikét. Lehet, azt is természetesnek veszi, ha ebben az idõszakban könnyebben felszalad rá néhány plusz kiló, amitõl egyre nehezebb megszabadulni.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...130131132...153