Információk, érdekességek

Hormonmentes kezelések az emlõrák ellen

2008. december 13.

A tanulmányban 128 klinikai vizsgálat összesen 26 ezer nõre vonatkozó adatait elemezték.

 

 

Az elmúlt 35 év során a nem-hormonális kezelési módok jeletõsen javították az elõrehaladott stádiumú emlõrákban szenvedõ nõk túlélését – olvasható egy görög tudósok által megjelentetett tanulmányban.


Banánba zárt egészség

2008. december 06.

A banán segítségével egész évben megõrizhetjük egészségünket.

 

 

Fáradtság, energiahiány, fakó, sápadt bõr, hajhullás, teltségérzet... Mindezek tipikus jelei annak, hogy szervezetünk elfáradt, méreganyagokkal túlterhelt, s hogy külsõ segítség nélkül már nem képes tökéletesen megbirkózni az elfogyasztott kalóriákkal, a kívülrõl bejutott vagy szervezetünkben felszabaduló káros anyagokkal, s a vég nélküli stresszel. Kivettem egy mondatot!


Érelmeszesedés ellen egyen aszalt szilvát

2008. december 02.

Az aszalt szilva kifejezetten csökkenti az érelmeszesedés megjelenését, nem csupán a fõverõérben, hanem a teljes érrendszerben is.

 

 

A British Journal of Nutrition által közölt biztató eredményt egyelõre csak egérkísérletekben tapasztalták, de a kutatók mindenkinek ajánlják a széleskörû emberi (ön)vizsgálatok végzését is.


Mégis megelõzhetõ lehet az epilepszia?

2008. november 25.

Immunrendszer és epilepszia: a veszélyes kapcsolat terápiát kínálhat.

 

 

Olasz kutatók kapcsolatot találtak az emberi immunrendszer fehérvérsejtei és az agy véredényei között. A veszélyes összefüggés azonban az egereken végzett kísérlet szerint gyógymódot kínálhat a súlyos idegrendszeri betegségre. A Veronai Egyetem Gabriela Constantin és Paolo Fabene által vezetett tudóscsoportja a Nature Medicine címû folyóiratban publikálta eredményeit, amelyek szerint bizonyos antitestek, amelyek megakadályozzák az érbelhártya (endothelium) és a fehérvérsejtek kapcsolódását, csökkenthetik az epilepszia kialakulását.


Egészséges a mormonok rendszeres böjtölése

2008. november 22.

Akik rendszeresen tartanak böjti napokat, azok között lényegesen ritkább a koszorúérbetegség és a cukorbaj.

 

 

A mormon közösség vizsgálatából származó eredményeket a szívgyógyászat vezetõ folyóirata, az American Journal of Cardiology közölte.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...129130131...153