Információk, érdekességek

Gyakorlat teszi a doktort

2009. március 07.

Az eredmények ott a legjobbak, ahol sok infarktusos beteget kezelnek.

 

 

Lényegesen jobb a túlélési esélye annak a szívinfarktust elszenvedõ betegnek, akit a rohammentõ olyan kórházi osztályra szállít, ahol gyakorlottak a roham kezelésében. A bíztató eredményeket az amerikai Szívgyógyászati Kollégium folyóirata közölte.


Télbõl a tavaszba

2009. március 04.

A még hûvös tavaszi levegõ különösen az érzékeny bõr számára jelent veszélyt.

Végre kiszabadulva a tél fogságából, könnyen "áldozatul eshetünk" a csalogató tavaszi napsütésnek: a még hûvös levegõ, a hideg szél különösen a száraz, érzékeny bõr számára jelent veszélyt. A száraz bõr, a cserepes ajkak kellemetlen kísérõi lehetnek a hûvösebb kora tavaszi idõjárásnak.


Rosszindulatú daganatok ellen nem véd a fokhagyma

2009. március 04.

Az érdeklõdést az váltotta ki, hogy a fûszerbõl olyan anyagokat sikerült kimutatni, melyek rákellenes hatásúak.

 

 

A fokhagyma az egyik legtöbbet használt fûszernövény, de az eddigi tudományos eredmények nem elégségesek ahhoz, hogy rákellenes gyógyszerré is nyilváníthassák. Korea Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyezõ Hivatalának véleményét az American Journal of Clinical Nutrition folyóirat közölte.


Anyagcsere - az élet alapja

2009. február 11.

Milyen hatással vannak az anyagcsere folyamatok egészségünkre?

 

 

Egyre többet hallunk róla, hogy az egészséges életmód, és a betegségmegelõzés szempontjából alapvetõ jelentõséggel bír a kiegyensúlyozott anyagcsere. Mi az anyagcsere feladata és mit tehetünk mi magunk az anyagcsere folyamatok élénkítése érdekében? - Antal Emese, dietetikus, szociológus válaszol.


Bölcsõhalál: korszerû géppel figyelnek

2009. február 09.

Észleli az újszülött légzési, keringési rendszerének leállását, vizsgálja a vér oxigénnel való telítettségét, és riaszt.

 

 

A váratlan és tragikus bölcsõhalál által veszélyeztetett csecsemõk kiszûréséhez szükséges professzionális diagnosztikai készülék megvásárlásához nyújtott több mint 1 millió háromszázezer forintos támogatást a Henkel Magyarország a Bókay János Gyermekalapítványnak. A berendezést a SOTE I. számú Gyermekgyógyászati Klinikájának csecsemõosztályán fogják használni.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...127128129...155