Információk, érdekességek

Gyümölcs(özõ) támadás az asztma ellen

2010. április 20.

A feketeribizliben található természetes anyagok enyhítenek bizonyos asztmás légzési nehézségeket.

 

Új-zélandi kutatók egy vizsgálat során azt találták, hogy a feketeribizli mérsékli az allergiás eredetû asztma tünetei. Laboratóriumi kísérletek során azonosították azt az összetevõt, amely növelte a szervezet természetes védekezõképességét a gyulladással szemben – a pontos hatásmechanizmusokat egyelõre vizsgálják. Az epigallocatechin, ismert antioxidáns, gátolja a tüdõszövet gyulladásának kialakulását, és fõ alkotórésze a feketeribizliben található proanthocyanidin-nek, amely szintén pozitív hatással van az említett folyamatra.

 


Fogfájás: több ok, egy teendõ

2010. április 19.

Ne bíbelõdjünk a diagnózissal, a fájdalomnak számtalan oka lehet, de valódi megoldást csak a szakember javasolhat.

 

 

Szerencsés az a felnõtt, akinek még sosem fájt a foga, de erre a magyaroknak nincs túl sok esélye, hiszen egy megdöbbentõ statisztika szerint évente átlagosan egy fogkefét és két tubus fogkrémet használunk el! Így nem csoda, ha elõbb-utóbb elromlik és fájni kezd a fog. A fájdalom lehetséges okairól dr. Benkõ Krisztina, az Oxygen Medical fogszakorvosa beszélt.


Segíthet a nõknek a séta a stroke elkerülésében

2010. április 09.

Csökkentheti egy új tanulmány szerint a nõk a stroke-kockázatát, ha tornacipõt húznak, és hosszabb tempós sétára indulnak.

 

 

Azoknál a nõknél, akik tempósan gyalogolnak, 37 százalékkal volt alacsonyabb a stroke veszélye, azoknál pedig, akik legalább heti két órát sétáltak bármilyen ütemben, 30 százalékkal csökkent az agyi katasztrófa esélye - derült ki az Amerikai Szív Társaság Stroke címû folyóiratának internetes kiadásában ismertetett tanulmányból.


Gyulladáscsökkentõ narancslé

2010. április 08.

Sikeresen gátolja a friss narancslé az egészségtelen, zsíros, cukros ételek okozta érkárosodást - közölte az American Journal of Clinical Nutrition közölte.

 

 

Az érelmeszesedés különös, lassú gyulladásos folyamat, mely a verõerek belsõ falán indul és nagy, egyéni különbségekkel halad elõre. Ma már az egész világon ennek következményei, az infarktus vagy az agyi érkatasztrófa foglalják el a halálozási statisztika elsõ helyét.


Csokoládéval elûzött stroke-kockázat

2010. április 02.

Napi egy szelet csokoládé csökkenti a stroke és a szívbetegségek kockázatát.

 

 

Jó hír a csokoládérajongóknak: napi egy szelet édes élvezet 39 százalékkal csökkentheti a szívbetegségek és az agyi katasztrófa kockázatát - derült ki egy német orvosi kutatásból. A vizsgálatot vezetõ Brian Buijsse szerint a legnagyobb hatást napi 50 gramm csokoládéval érhetjük el. A Buijsse által irányított kutatócsoport nyolc éven át csaknem 30 ezer ember életmódját tanulmányozta Németországban a 35 és 65 év közötti korosztályból, mielõtt erre a felismerésre jutott.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...126127128...164