Információk, érdekességek

Segítség másnaposság ellen

2007. július 14.

Hogy aki éjjel legény, ne legyen nappal lepény! 


Ötletes magyar termék gazdagítja a piacot júliustól a Guardian Angel Kft. jóvoltából. Az Õrangyal pezsgõpor különleges tulajdonságú étrend-kiegészítõ ital. A salakanyagok méregtelenítését segíti a szervezetben.


Az epilálás története

2007. július 13.

Ma mindenki számára egyértelmû, hogy a szõrtelenítés hozzátartozik a nõk mindennapi szépségápolásához. De ez egyáltalán nem volt mindig olyan egyszerû és biztonságos, mint napjainkban.

 

Az ókori Keleten

 

Idõszámításunk elõtt 5000-ben a nõk gyantát, borral vagy repkénnyel kevert kátrányt, szamárzsírt, kecskeepét, vagy denevér és kígyóvér kivonatot használtak arra, hogy eltávolítsák a nem kívánt szõrzetet. Az elsõ szõrtelenítõ receptek egyikét a szépségérõl híres egyiptomi uralkodónõnek, Kleopátrának tulajdonítják. Ma már talán senki sem használná, de a tudósok abban egyetértenek, hogy hasznos lehetett ez a keverék. Égetett meszet, arzén triszulfátot és egy kevés vizet, valamint olívaolajat tartalmazott. A mesés Kelet asszonyai cukor, citromlé és faggyúgyanta keverékét használták, míg az arab országokban férgeket alkalmaztak a szõreltávolításhoz.


Mindent szabad!

2007. július 10.

Mármint a hajvágásban, és persze a hajkoronák hordásában is. Idén nyáron szabad a pálya – ahogy Bódis Richárd, a Bódis Arts fodrásza is mondta. – Most tényleg nincsenek korlátok, bármit lehet. Persze ez nekünk is nagyobb szabadságot enged.


Például a vágásban a kemény, kontúros, lágy és légies formák dominálnak. Richárd épp egyik modellje haját „aprítja”, de persze csak egy részét. – „Nagyon menõk most az aszimmetrikus vágások. Alul hosszú tincsek, aztán rövidek. Játszhatunk velük. A színekben sem kell a klasszikus utasításokat követnünk. Lehetnek natúrak, de harsányak is. Például ez a kék hajtincs hihetetlenül illik a modell hajába. Feldobja a lányt, mindig és mindenhol.”


A szerelem tényleg vak?

2007. július 06.

Vagy csak egy kis idõre elhomályosítja a látásunkat? 


A csábítás egyik fontos eszköze a kellemes külsõ, de a tartós kapcsolat fennmaradásában már nem játszik döntõ szerepet. A hosszú ideig tartó érzelmi kötõdésnek sokkal több köze van a tudatalattihoz, a másik személy mágnesszerû vonzásához. Úgy tartják, hogy a szép emberek sikeresebbek az életben - de nem a szerelemben...


Plazmacentrifuga

2007. július 04.

PlazmacentrifugaA plazmaferezis a vér plazmarészének eltávolítását jelenti – magyarázza Dr. Czirnyéri Judit, a Plazmaferezis Állomás vezetõ fõorvosa –, vagyis azt az eljárást, amikor nem a már levett vérbõl nyerik ki a szükséges plazmamennyiséget, hanem a donor vérkeringésére rákapcsolnak egy speciális, rendkívül ügyes gépet, amely az ideiglenesen szervezeten kívül lévõ vérbõl kicentrifugázza a plazmát, majd a vér többi alkotóelemét visszajuttatja a szervezetbe.


Budapesten, a Plazmaferezis Állomáson lehet donornak jelentkezni a következõ telefonszámon: 06 1 413-7952.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...422423424...452