Információk, érdekességek

Õszi nagytakarítás

2007. október 08.

A nyári hónapok alatt felgyülemlett  méreganyagok kitakarítása is elengedhetetlen, hiszen a szervezetbe került méregés salakanyagok gyengítik az ellenálló  képességet.

A magyarok félnek a vakságtól

2007. október 07.

Egy friss felmérés szerint a magyar lakosság tekintélyes hányada (47,5%) lenne inkább visszeres (42,6%), vagy cukorbeteg (40,3%), minthogy részben vagy teljesen elveszítse a látását.

 

 A válaszolók azt is mondták, hogy kevésbé érdekli õket, ha impotensek (32,3%), vagy süketek (31,2%) lesznek, mintha a látásukkal lenne problémájuk.

 

Kevesen tudják mi az az AMD

 

Amikor megkérdezték õket, hogy ismerik-e a szem egészségét leginkább veszélyeztetõ betegséget, az idõskori makuladegenerációt (AMD), a válaszadók ijesztõ hányada (68,6%) mondta azt, hogy soha nem is hallott róla - ami éles ellentétben áll a szemük egészségével kapcsolatosan kinyilvánított aggodalmukkal.


Hangulatváltó Évszakok

2007. október 07.

Természetes, ha a téli hónapokra a szervezet takarékra állítja magát, de mai modern életvitelünkben nem tudunk helyet szorítani a nyugalmi szakaszoknak. Vannak, akiknek ezt az elvonulást az úgynevezett szezonális hangulati zavar adja meg – de nem éppen megnyugtató formában.


Levertség, fáradékonyság, kiegyensúlyozatlanság, alvásproblémák. Nassolás, édesség utáni sóvárgás. Depresszió, reménytelenség, a mindennapos feladatok frusztrálóvá válása. Családi problémák, társaságkerülés, ingerlékenység, a szexuális érdeklõdés csökkenése. Ízületi vagy hasi bántalmak, a fertõzésekkel szembeni ellenállóképesség csökkenése – ezek akár a téli depresszió (szezonális hangulatzavar) jelei is lehetnek.


Élj Magad is, mielõtt új életet hozol létre!

2007. szeptember 29.

az A-HA program

Egyetlen esztendõ leforgása alatt a világon 80 millió nõ szembesül nem kívánt terhességével, és mintegy 20 millió azok száma, akik abortusz útján meg is szakítják azt. A statisztikák szerint a nem megfelelõ módon végzett terhesség-megszakítás 68 ezer nõ életébe kerül. A helyzet akkor is riasztó, ha csak a fejlett országokat vesszük górcsõ alá: az ezekben évente elõforduló 28 millió várandósságnak közel a fele (49 százaléka) nem tervezett és 36% abortusszal végzõdik.


A köhögés - áldás vagy átok?

2007. szeptember 27.

A köhögés olyan védekezõ reflexfolyamat, melynek során a tüdõbõl nagy nyomással, szinte robbanásszerûen tódul ki a levegõ. Ilyenkor a kezdetben zárt hangrés hirtelen megnyílik, és a mélyebb légutakból kóros váladékot, szennyezõdéseket sodor magával.

 

Ez az életfontosságú reflex feltétlenül áldás.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...414415416...450