Információk, érdekességek

6 bevált lépés párkapcsolati elhidegülés ellen

2024. május 31.

Elgondolkoztál valaha azon, hogy miért szűnik meg a kapcsolat, meghittség és csodálat két ember között? Hogy miért érzel egyre kevesebb szexuális vágyat partnereddel? Hogy miért tapasztalsz egyre nagyobb távolságot közöttetek? Hogyan lehet ezt megelőzni?  

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Talán azért, mert te is részese vagy annak, hogy falat emeltél önmagad és partnered közé. Volt olyan valaha, hogy nem élvezted a szexet a kedveseddel, és mégsem szóltál egy szót sem? Mert attól féltél, hogy az megöli az áramlást, a jó hangulatot közöttetek? Vagy esetleg jó lett volna egy kis személyes tér, amiben csak te vagy egyedül, de féltél kimondani, nehogy csalódást okozz neki

A kapcsolati szeparáció okai

Mintha a partnerünkről való lekapcsolódásnak két oka lenne. Az egyik, hogy félek elmondani, hogyan érzek - félek kimutatni az igényeimet, vágyaimat, legmélyebb szükségleteimet. Mit gondolok, akarok valójában. A másik pedig, hogy nem akarom meghallani a másik igényeit, mert attól rettegek, hogy nem tudom kielégíteni azokat, nem tudok megfelelni nekik - csak akkor, ha lemondok magamról.

Az igazság elrejtése

Az igazság kimondása helyett a pillanatnyi békét választjuk, szőnyeg alá söpörjük a dolgokat, struccpolitikát folytatunk magunkkal és partnerünkkel szemben is – mert szeretnénk elkerülni a fájdalmat és veszteséget – így kapcsolatunkat lassan és észrevétlenül szabotáljuk, láthatatlan pókhálókat szőve partnerünk és magunk köré. “Ha kimondanám, úgysem változtatna semmit..” Így inkább a téglákat választjuk a nagy fal kiépítéséhez.

A védelmi falak megtörik az intimitást

Ezek a hideg falak megölik az intimitást – azt a finom áramlást és egységet, ami egy kapcsolat valódi alapja és mozgatórugója. A hitelességről és önfelvállalásról való lemondás nemcsak önmagunk megtagadását feltételezi, hanem ezáltal a valódi határaink elvesztését is. A határok megszűnése pedig arra lenne hivatott, hogy érzelmileg és szexuálisan kiszolgáltatottá váljunk – beleveszve a félelembe, kiszolgáltatottságba. A szorongásban és védtelenségben pedig sosem születik gyönyör, szexuális szikra, vonzalom. 

Hogyan tudjuk lebontani újra a falakat? 

A titok egy virágzó kapcsolathoz - maga a hitelesség. Légy valódi, őszinte, és ne csald meg önmagad! Ez pedig önmagadban kezdődik. Sokan elfelejtik, hogy a valódi kapcsolat rólad szól, amit sosem szabad feláldozni semmiért. Ehhez az első lépés újra, hogy hajlandó legyél szembenézni avval, hogyan érzel – és nemcsak akkor, amikor kényelmes. Olyankor is, amikor megítélnéd magad, vágyaidat.

Ez azoknak is kihívás lehet, akik azt gondolják, hogy nekik ez könnyen megy, mert nincsenek nagyon egyértelmű vágyaik, és általában csak sodródnak az árral. Gyakran pont azok azok, akik a legjobban félnek a mély kapcsolódásoktól, és a valódi intimitástól. Azok, akik nem képesek meghúzni valódi határaikat, és mederbe terelni önmagukat. De vannak, akik azt mondják: a félelem azt jelenti, nagyon fontos. 


Mit tükröznek belőlem a körülöttem lévő emberek?

2024. május 30.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Kapcsolataink akarva-akaratlanul is rengeteget elárulnak rólunk: családtagjaink, ismerőseink, barátaink, még a szomszédunk is tükrözi személyiségünk egy részét. Sosem véletlen, hogy éppen kivel milyen viszonyt ápolunk - mindez árulkodik személyiségünkről, jellemünk változásáról. Ha képesek vagyunk így tekinteni viszonyainkra, sokmindent megtanulhatunk önmagunkról és a kapcsolatainkat is jobbá tudjuk tenni. Ez a szemlélet nemcsak az önismerethez, hanem a sokkal jobb társas kapcsolatokhoz is kulcsot ad!  

Kapcsolatainkon nem csak az emberekkel való kapcsolatot értjük. Minden mással is kapcsolatban állunk, ami a környezetünkben előfordul. Ilyenek az állatok, a növények, a tárgyak, a pénzünk, a lakásunk, és aki hisz benne, annak ilyen Isten is. Ha energiáinkat, frekvenciánkat megváltoztatjuk, megváltozik a környezetünkkel való kapcsolatunk is.

Vizsgáld meg a környezeted!

Milyen kapcsolatban állsz vele? Milyen érzéseket táplálsz különböző emberek iránt? Ha úgy érzed, hogy kapcsolataid zűrzavarosak, itt az ideje megváltoztatni őket.

A kapcsolataid megmutatják, milyen a személyes rezgésed

Nem véletlen, hogy azok az emberek az ismerőseid, a barátaid, az a szomszédod, a férjed, akivel éppen élsz, akik között mozogsz.

Hogyan viselkednek veled szemben az emberek? Megértőek, támogatóak, kedvesek? Vagy ellenségesek, gátolnak, agresszívak?  A fejlődés mindig közösen történik, sosem egyedül. Ha te változol, változnak a kapcsolataid is.

Életed szereplőinek frekvenciája tökéletesen illeszkedik a tiédhez. Mindig azokkal az emberekkel találkozol, akikkel rezgéseid épp összhangban vannak.

A rezonanciádnak épp megfelelő ember felbukkan az életedben, és ha a frekvenciád, vagy az ő frekvenciája megváltozik, eltűnik. Kapcsolatainkat közösen hozzuk létre, és közösen szüntetjük meg. A nagyon eltérő rezgéssel rendelkező emberek általában nem jelennek meg egymás életében.

Amikor valakinek a frekvenciája a mi jó tulajdonságainkhoz illeszkedik, akkor szoktuk mondani, hogy „hasonló a hasonlót vonzza”. Ha pedig valaki rezgései a mi elfojtott, negatív rezgéseinkhez illeszkednek, akkor mondjuk, hogy „ellentétek vonzzák egymást”. Ilyenkor a másik épp az ellenkező végletben ragadt meg, mint mi.


Kilépés a zsákutcából: szeretőből partner

2024. május 27.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.A titkos viszony legnagyobb kérdése akkor vetődik fel, amikor az egyik fél elköteleződése más irányba alakíthatja, alakítaná a kapcsolatot. Előbb-utóbb a titkos viszony is átalakul: vagy őrjítő kapcsolattá, amitől szabadulni kell, vagy elsatnyul, mert az egyik fél követelőzni kezd, s érkeznek a "mikor látlak", "hiányzol" felkiáltású üzenetek!  

ehet, hogy felfedezik egymásban a legnagyobb csodát, amit az élet számukra adhatott: a másikat! S ez a legveszélyesebb, mert akkor viszont megindul egy folyamat, s a titkos viszony már nyílt kapcsolattá válik, hiszen, ha igazán szeretünk valakit, azt fel akarjuk vállalni, hiszen ő a mi részünk, akit próbálunk a világunk részévé tenni, s megmutatni, milyen csodás, hogy szeret, megért.

Most légy okos!
Ilyenkor kell okosnak lenni, mert a felénk áradó feltétlen bizalom bizony veszélyes is lehet a másik számára. S ha valóban szeretjük a másikat, akivel titkos viszonyban vagyunk, akkor tudnunk kell, mi a legjobb számára. S aki okos, az néha felméri a helyzetet és a másik számára megadja a legnagyobb ajándékot: a szabadságot! Néha ez egyenlő azzal, hogy kilép valaki a titkos viszonyból és egyedül halad egy újabb kapcsolat felé.

De történnek csodák is: van, amikor a másik utána jön, és nem ereszti el, mert valóban szereti. S ilyenkor már szintén egy magasabb szintű, érzelmileg és értelmileg tudatosan vállalt kapcsolatról beszélünk két ember között, s akkor már ismét megszűnt a titkos viszony, hiszen akkor már egy igazi, mély, két ember közötti kölcsönös kapcsolat alakult ki. S hogy abból mi lesz? Csupán az élet és az idő határozza meg, s a két ember önmagukhoz és környezetükhöz- és legfőképpen egymáshoz fűződő őszintesége. Hogy mernek-e igazat mondani, felismerni a döntési helyzetet és kitartanak-e egymás mellett, mert akkor már a választás tudatos, amely a következményeket is mérlegeli, hiszen akkor már azt állítjuk: lehetsz a társam.


Mit kell tudni a parapszichológiáról?

2024. május 26.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Gyakran találkozunk megmagyarázhatatlan jelenségekkel mindennapjainkban. Vannak azonban szakértők, akik a tudomány határain túl próbálnak válaszokat találni. A parapszichológusok az emberi elme és a pszichés jelenségek titkait kutatják. Mit csinál a parapszichológus? Milyen módszereket alkalmaznak? Mennyibe kerül? Mit tárhat fel a parapszichológia? Ebben a cikkben belemerülünk a megmagyarázhatatlan jelenségek világába, hogy válaszokat keressünk.  

Bevezetés a parapszichológiába

A parapszichológia egy izgalmas és gyakran félreértett tudományág, amely a psziché olyan jelenségeivel foglalkozik, amelyek nem esnek a hagyományos pszichológiai vagy fizikai magyarázatok körébe. E terület kutatói olyan rejtélyes és nehezen érzékelhető eseményeket vizsgálnak, mint a telepátia, a jövendőmondás, vagy éppen az emberi akarat által befolyásolt fizikai események, más néven pszichokinézis. Ezek a kutatások általában komoly kihívást jelentenek mind a tudományos, mind a hitelesség szempontjából, és gyakran kerülnek vita tárgyává.
 
A parapszichológia története röviden
A parapszichológia gyökerei a 19. század végére nyúlnak vissza, amikor a spiritizmus és a természetfeletti érdeklődés felkeltette az akadémikusok figyelmét. Az első jelentős lépést a Duke Egyetem kutatói tették meg J.B. Rhine vezetésével, aki az 1930-as években megalapította a parapszichológiai laboratóriumot. Rhine kísérletei, amelyek középpontjában az ESP (extraszenzoros percepció) állt, radikálisan új megközelítést hoztak a pszichológia területére. Az általa végzett kísérletek során a résztvevőknek kártyákat mutattak, amelyeket meg kellett próbálniuk érzékelni anélkül, hogy fizikailag látták volna őket. A kísérletek általában nemzetközi figyelmet kaptak, és jelentős vitákat váltottak ki, hiszen a tudományos közösség nem volt egységes abban, hogy elfogadják-e az eredményeket mint valós tudományos leleteket.
 
Etimológia
A "parapszichológia" szó etimológiája a görög "para" előtagból és a "pszichológia" szóból ered. A "para" jelentése "mellett", "túl", vagy "ellen", ami arra utal, hogy a parapszichológia a hagyományos pszichológiai tudomány határain túl eső jelenségekkel foglalkozik. A "pszichológia" szó maga a "psziché", vagyis lélek, és a "logosz", vagyis tudomány, szó összetételből származik, tehát a pszichológia a lélek tudományát jelenti.
Így tehát a "parapszichológia" kifejezés a lélektudomány olyan területeit jelöli, amelyek a hagyományos pszichológiai megközelítésen túlmutatnak, beleértve a paranormális jelenségek és a pszichikai képességek tudományos vizsgálatát.

9 növény, ami pozitív légkört teremt az otthonodban

2024. május 24.

Azt mindannyian tudjuk, hogy növények nélkül nem létezhetnénk, hiszen ők biztosítják számunkra az életünkhöz elengedhetetlen oxigént. Otthonunkban azonban nem csak szervezetünkre vannak jó hatással, de mindennapi hangulatunk is pozitívan változhat a növények jelenléte által.  

1. Vitorlavirág (Békeliliom)

Ahogyan a neve is sugallja, megvédi otthonunkat a negatív energiáktól, valamint békességet és harmóniát teremt a lakásban. Nem igényel sok gondozást, ráadásul az árnyékos helyeken is kifejezetten jól érzi magát. A mitológiákban több alkalommal is feltűnik ez a növény, mint a ház védelmező tündérének a virága.
 
2. Jázmin
Jellegzetes illata már akkor érezhető, amikor belépünk a lakás ajtaján. A fiatal házaspárok legkedveltebb otthoni növénye, ugyanis mindamellett, hogy fenntartja a békét és a harmóniát, elősegíti az egészséges és romantikus kapcsolatot, főleg a szexualitást.

További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...23...455