Információk, érdekességek

Mennyibe kerül egy influenzafertőzés?

2012. január 15.

A KutatóCentrum online villámkutatása rámutatott, hogy a megkérdezettek több, mint fele 10.000 forintot meghaladó összegre becsüli egy esetleges influenza okozta megbetegedés költségeit.

Az emberek nagy többsége tart az influenza anyagi következményeitől, ennek ellenére nagyon kevesen oltatják be magukat. A fertőzés elkerülésének legbiztosabb módja a védőoltás, melynek csupán 1500-3000 forint között mozog az ára. A felnőttek jelentős része mégsem kéri a vakcinát.


Hőhullámok a menopauza után is?

2012. január 11.

A menopauzát átélő nők többsége ismeri a hőhullámok kellemetlen érzését, és néhányan közülük még a változókor után is tapasztalhatják a tünetet. Az okokról és a megoldásokról dr. Demjén László, az Oxygen Medical nőgyógyásza, a Magyar Menopauza Társaság tagja beszélt.


Trópusi célpontok és egzotikus betegségek

2012. január 03.

A téli időszakban sokan pihennek távoli, trópusi országokban. Mindenkinek érdemes egészségügyi szempontból is felkészülni utazás előtt, hiszen a tapasztalatok azt mutatják, hogy folyamatosan növekszik a betegen hazatérő utazók száma. Terjed a hepatitis, sokan maláriával térnek haza a trópusokról.


Hepatitis a sípályán?

2011. december 29.

sífelvonóA téli időszakban több tízezren pihennek távoli, trópusi országokban és még többen síelnek a környező országokban. Mindenkinek érdemes egészségügyi szempontból felkészülni utazás előtt, hiszen a tapasztalatok azt mutatják, hogy folyamatosan növekszik a betegen hazatérő utazók száma.


A székrekedés kezelése gyógytornával

2011. december 19.

A krónikus székrekedés valójában civilizációs ártalom! Okai azok a mozgásszegény, élelmi rostot és folyadékot kerülő, viszont stresszt és rohanást halmozó mindennapok, amiktől egyre többen és egyre jobban szenvednek.

A székrekedés sokak életét, mindennapjait befolyásoló kellemetlen állapot. Negatív hatással lehet a napi tevékenységekre, a munkára és akár a szociális életre is!


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...171172173...239