Információk, érdekességek

Az impotencia

2006. május 25.

A potencia szó eredetileg hatalmat vagy valamire (ez esetben a megtermékenyítésre) való képességet jelent, az impotencia pedig ennek hiányát. 


Az impotencia betegség, ám az emberiség történetében gyökerező okok miatt különös jelentőségű a férfiak számára, szinte kivétel nélkül szégyen és a vele járó frusztráció forrása. Ezért az impotenciával küszködő férfiak gyakran csak évek múlva fordulnak orvoshoz, ha egyáltalán le tudják küzdeni a betegség okozta szégyenkezésüket, a megtanult társadalmi előítéleteket.


Mit kell tudnunk az újra meg újra kiújuló hólyaghurutról?

2006. május 19.

A húgyúti fertőzés gyakori kórkép, minden második nő találkozik vele. Sajnos a betegek jelentős részénél a fertőzés kiújul, a kellemetlen, sőt gyakran kínzó tünetek megnehezítik a mindennapokat. 

Nem szúrják el!

2006. május 16.

A cukorbetegségben szenvedők sokszor még akkor is vonakodnak az inzulinkezelés megkezdésétől, amikor állapotuk már régóta indokolttá tenné azt. Pedig ma már van megoldás arra is, hogy az inzulinadagolást a lehető legkevesebb szúrással oldják meg.

Asztmás a gyermekem - asztmakezelés hormon nélkül

2006. május 16.

Kevés dolog lehet ijesztőbb egy szülő számára, mint amikor azt kell átélnie, hogy a gyermeke "mindjárt megfullad". Az egész kis testet görcsbe rántó, rohamszerű, kínzó köhögés, a ziháló, sípoló nehézlégzés joggal ijeszti meg a gyermeket és környezetét is.

 

Szerencsére ma már nemcsak a hírtelen fellépő asztmás rohamok ellen van segítség, hanem olyan megelőző terápia is rendelkezésünkre áll, amely a betegek, az asztmás gyermekek életminőségét is hatékonyan javítja, felszabadultabbá téve ezzel az egész család életét.


Gyulladásos bőrbetegségekről röviden

2006. május 15.

A bőr a test legnagyobb szerve. Elválaszt minket a külvilágtól és véd az onnan érkező káros hatásoktól (hideg, meleg, napfény, maró hatású vegyszerek, mérgek, kórokozók stb.). 


Elválaszt, de össze is köt minket a külvilággal; épsége, hibátlan működése biztosítja, hogy testünk harmóniában éljen az őt körülvevő világgal.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...151152153...158