Információk, érdekességek

Tánccal is formába lendülhetünk a bikini szezonra

2013. június 10.

A legtöbben a zumbára szavaznak, pláne azok, akik gyerekkorukban Jennifer Lopezt utánozták a tévé előtt ugrálva. Hatásos, jól átmozgat és szórakoztató – ezért választják legtöbben edzésként a táncot – derül ki a NESTLÉ FITNESS friss felméréséből.

Ki ne szeretné könnyedén és vidáman elérni a kívánt alakot a bikini szezonra? A hölgyek háromnegyede szívesen választaná a táncot mozgásformának, mert könnyed, szórakoztató és hatásos – derül ki a NESTLÉ FITNESS májusi felméréséből. Nem csupán ezen előnyök miatt szavaznak azonban a táncra a nők, hanem azért is, mert döntő többségük popsztárra szeretett volna hasonlítani gyerekkorában, a legtöbben Jennifer Lopezt utánozták a tévé előtt ugrálva.


Gyógyír gyomorpanaszokra: talpreflexológia

2013. június 01.

A testünkben fellépő panaszok enyhítésére sok esetben elég ha természetgyógyászhoz fordulunk, hiszen a tőlük kapott segítség kímélő hatással van szervezetünk egyéb területeire. Balázs István természetgyógyász csütörtöki rovatában gyógyult eseteit adja közre. 

Egy 22 éves ápolónő állandó fáradtságról panaszkodott. Már felkelés után -még ha eleget aludt is - fáradt volt, és fáradt volt egész nap, majd este is. Ehhez még nagyfokú feledékenység is járult, valamint gyakori gyomorpanaszok. Minden reggel éles altesti fájdalmakra (felfúvódás) ébredt.

Mit mutatott a reflexzóna? Érzékenyen reagált a gyomor-nyombél, máj, epehólyag.


Napra tej, bőrre vitamin!

2013. május 30.

Napozzunk, vagy ne napozzunk, kenjük magunkat, vagy ne kenjük magunkat, káros, vagy nem káros? Nehéz eligazodni, de nézzük meg egy kicsit a D3 vitamin oldaláról a kérdést 

A D3-vitamint (cholecalciferol) más néven Napfény vitaminnak is hívhatnánk, mivel a bőrünkben termelődik, napfény hatására, egy összetett folyamaton keresztül. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ha van nap, akkor van elég D vitamin is a szervezetünkben. Naponta min. 1
óra napozás, teljes testfelületen, fényvédő krémek használata nélkül biztosítana számunkra elegendő D3-vitamint. Azonban egyre több nemzetközi tanulmány mutatja ki, hogy a gyermekek és felnőttek több mint 93%-a D-vitamin hiányos az egész világon. 


Igyál, hogy élj!

2013. május 20.

Már az enyhe kiszáradás következtében is romlik az érzékelés, nő a reakcióidő és csökken a koncentrációképesség. Különösen a hirtelen jött melegben ügyeljünk erre, főleg ha az autós forgalom is megnövekszik, mint pl. a közelgő pünkösdi hosszú hétvégén.

Az Európai Hidratációs Intézet szakértői a vezetés közben fellépő fáradtság leküzdésére ezért azt javasolják, feltétlenül figyeljünk oda a folyadékpótlásra is. A megfelelő folyadékbevitel a testhőmérséklet szabályozásán kívül, éberen tartja az elmét és segíti az izmok és ízületek fizikai teljesítményének fenntartását.


Hogyan gyógyulhatsz a csakráid segítségével?

2013. május 15.

A csakrák azok az energiaközpontjaink, amelyek szétosztják és áramoltatják az életerőt a testünkben és tartalmazzák a tanulnivalóinkat, megoldandóinkat. Ha megtanuljuk harmonizálni őket, könnyebb lesz egészségesen tartani a testünket, lelkünket, megtalálni az egyensúlyunkat és megoldásokat találni.

„Az isteni lényeg az erő hét fokozatán keresztül van biológiai rendszerünkbe ágyazva, s ez a tudás elvezet bennünket személyes erőnk kifinomult, magas szintű használatához.” (Caroline Myss)


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...919293...150