Információk, érdekességek

Őszibarack: A belső és a külső harmónia megőrzésének csodafegyvere

2013. október 06.

Zamatos íze, édes illata, sokoldalú felhasználási lehetősége és számtalan jótékony hatása mellett nem véletlen, hogy egész évben az egyik legkedveltebb gyümölcs. Kiváló választás, akár önmagában, akár salátába darabolva vagy pikáns kiegészítőjeként a főfogásnak. Ugyan már beköszöntött a hűvösebb idő, de befőttként, kompótként eltéve bármikor élvezhetjük jótékony hatásait.

Őszibarack a szépség és az egészség megőrzéséért
Azt már kevesen tudják, hogy ez a gyümölcs nemcsak finom, de hihetetlenül értékes anyagokat rejt magában: rendkívül magas antioxidáns tartalmának köszönhetően, nem csupán a betegségek elleni védekezésben segít, de hidratálja a bőrt és megóvja a káros környezeti hatásokkal szemben. A hölgyek örömére a finom íz mellett kitűnő arcpakolás, gazdag alfa-hidroxi gyümölcssav tartalmának köszönhetően igazi csodafegyver a bőr fiatalságának és rugalmasságának megőrzésében. Kitisztítja a pórusokat és segít az elhalt hámsejtek eltávolításában.  A szépségápolás mellett pedig a fogyókúra kitűnő kiegészítője is lehet: az őszibarack 80-90%-a víz, így kiváló folyadékpótlásra, és energiatartalma is alacsony, 100 g gyümölcshús csupán 38 kalóriát tartalmaz.


Immunerősítés -a hagyományos kínai orvoslás jegyében

2013. szeptember 26.

Az ősz beköszöntével egyre nagyobb számban megjelenő felső légúti megbetegedések ellen a hagyományos kínai orvoslás (TCM) immunerősítéssel védekezik. Ezt támogatja többek között a száraz tüdő megelőzése, a hosszú ideig főzött hús- és hallevesek, a fehér húsú és a savanyú gyümölcsök és a lehetőség szerint lenge öltözék. Ugyanakkor a TCM nem javasolja, hogy ősszel gyenge immunrendszerrel kezdjünk neki egy fogyókúrának, méregtelenítésre azonban mindenképpen érdemes időt szakítanunk, árulja el Dr. Chen Zhen, (ejtsd Csen Zsen) elismert TCM oktató, a Dr. Chen Patika vezetője. 


Nem tesz jót bekapcsolt tévé előtt aludni

2013. szeptember 19.

alvásNem egészséges bekapcsolt tévé fényében aludni, mert búskomorrá tehet - állítja egy brit alváskutató a The Daily Mail című brit lap közlése szerint. 

Sötétben kell aludni

"Szervezetünket úgy tervezték, hogy sötétben aludjunk. Amikor megvirrad, szemünk retinájának fényreceptorai a szemhéj takarása ellenére is közlik szervezetünkkel, hogy ideje felkelni: megakadályozzák az álmosságot okozó hormon, a melatonin további termelődését. A tévé derengő fénye elég ahhoz, hogy megzavarja ezt a ritmust, a nem elegendő kellően mély alvás pedig károsan hat hangulatunkra" - mondta Guy Meadows, a londoni The Sleep School alvásklinika igazgatója.


Sportolás trombózis után? Nem kell lemondani róla!

2013. szeptember 17.

Lehet-e egyáltalán sportolni mélyvénás trombózis után? Hiszen ez a betegség nem csak ijesztő, hanem komoly hatással lehet az ember mozgékonyságára is. Szerencsére azonban dr. Szélessy Zsuzsanna főorvos, a Trombózisközpont hematológusa elmondja, mindent lehet, de csak fokozatosan. 

Az első „lépések”

Mivel egy betegségből lábadozunk, értelemszerűen nem lehet egyből visszatérni az intenzív mozgásokhoz. Sőt, az sem árt, ha az elején fásli nélkül csak az ágyban próbálkozunk.

„A trombózis utáni hetekben fáslit, gumiharisnyát kell hordani és fokozatosan, egyre többet kell sétálni. Fásli nélkül csak fekve lehet a trombózisos lábat tornáztatni, pl. fekve biciklizés, a lábfej, lábszár, comb izmainak megfeszítése és ellazítása.”


Jobb szex - jobb egészség!

2013. szeptember 02.

Jobb szex - jobb egészség!A szex kiválóan hat a testi-lelki egészségre. A szexuális aktus az agyból kiindulva megindítja az endorfintermelést a szervezetben: ettől a hormontól boldogságérzet keletkezik, mosoly ül a szájra, a mozdulatok elernyednek. Hatása egyesül egy másik anyagéval a szervezetben, mely erős antidepresszáns, és koncentrációja ötszörösére nő az orgazmus pillanatában. Felszabadul az oxitocin nevű hormon is a simogatás és a lágy szavak hatására. Mindez magyarázat arra a másodlagos állapotra, mely a harmonikus kapcsolat nyitja. 

A szex kiválóan hat a testi-lelki egészségre. A szexuális aktus az agyból kiindulva megindítja az endorfintermelést a szervezetben: ettől a hormontól boldogságérzet keletkezik, mosoly ül a szájra, a mozdulatok elernyednek. Hatása egyesül egy másik anyagéval a szervezetben, mely erős antidepresszáns, és koncentrációja ötszörösére nő az orgazmus pillanatában. Felszabadul az oxitocin nevű hormon is a simogatás és a lágy szavak hatására. Mindez magyarázat arra a másodlagos állapotra, mely a harmonikus kapcsolat nyitja.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...909192...152