Információk, érdekességek

Izzadás: Nyári nyûg vagy betegség?

2007. június 05.

Nyáron a leglengébb ruhák, az ujjatlan pólók sem tudják megakadályozni a verejtékezés kellemetlenségeit. Ilyenkor apró praktikák javíthatnak a közérzeten. Kevesen tudják azonban, hogy az egész évben fennálló kóros izzadás hormonális- vagy cukorbetegségre is utalhat, önmagában pedig szakorvos segítségével gyógyítható.


Az izzadás a szervezet természetes muködésének következménye: a verejtékmirigyek segítségével szabályozza a szervezet a test hõmérsékletét. A klasszikus verejtékmirigyek évszakra való tekintet nélkül folyamatosan termelnek izzadságot, azaz folyadékot és ásványi anyagokat juttatnak a bõr felületére, ami elpárologva lehuti a szervezetet. A mirigyek a test egész felületén megtalálhatók, de koncentráltan helyezkednek el a tenyéren, a talpakon, a nyakon, a hónaljban és a lágyék hajlataiban.


A szánk egészsége

2007. június 03.

A szánk egészségeMagyarországon 65 éves korára minden második embernek hiányzik a teljes fogsora. A 12 évesnél fiatalabbaknak átlagosan 3-4, a 35-44 éveseknek pedig 15-16 rossz foguk van.

 

Ápolja rendszeresen fogait!

 

Naponta legalább kétszer mosson fogat és a nyelvét se hagyja ki!
Ebbõl legalább az egyik fogmosás lefekvés elõtt legyen, így eltávolíthatja a fogszuvasodást és az ínysorvadást okozó baktériumokat és lepedéket.
A fogselyemrõl se feledkezzen meg!
Ügyeljen az egészséges étkezésre!


Csak sportoljon valamit a gyerek!

2007. május 23.

Tudjuk, hogy a testmozgás gyermekkorban a megfelelõ testi-lelki fejlõdés, a jó erõnlét elengedhetetlen feltétele. De arra gyakran nem is gondolunk, hogy hozzájárul a még kialakulatlan, gyermeki karakter esetleges gyengeségeinek kiküszöböléséhez is. Lehetõvé teszi például, hogy a féktelen gyermek megnyugodjék, a félénk visszanyerje önbizalmát, a zárkózott nyitottabbá váljék és a határozatlan típus nagyobb magabiztosságra tegyen szert. A kollektív sportok pedig növelik az összetartó erõ, a közösségi szellem kibontakoztatásának esélyét, és elõsegítik a gyermekben az egymás segítését célzó magatartásforma megismerését. Mindezek az elõnyök persze csak a sportág életkor és alkat szerinti helyes megválasztása esetén jelentkeznek. Ezért nem árt bõvebb ismereteket szerezni

Frissítsük fel bõrünket és barnuljunk egészségesen!

2007. május 11.

Számtalanszor tapasztalhattuk már, hogy a fáradt, elgyötört vonásokra hatástalanok a kozmetikumok.

Nemcsak érezzük, de a tükörbõl láthatjuk is, mikor kell a szervezetnek regenerálódnia. Egészséges életmódról, táplálkozásról hallunk nap mint nap, miközben egyre többet dolgozunk, hogy egészségesen élhessünk, táplálkozhassunk. Érdemes lenne idõnként eltöprengeni a fárasztó hajtás miértjein, az abnormális vásárlási lázon és az alig kódolt üzeneten, amely azt szuggerálja, hogy tömd tele a kosaradat, fogyassz, aztán fogyj le...


Gyógyuljon gyümölccsel!

2007. május 10.

Táplálkozástudománnyal foglalkozó szakemberek szerint legalább napi 40, de még inkább 80 dekagramm zöldséget és gyümölcsöt kellene mindenkinek megennie. Kutatások bizonyítják ugyanis, hogy aki megfelelõ mennyiségben fogyasztja a természetes vitaminforrásokat, 20-30%-kal kisebb eséllyel betegszik meg daganatos és érrendszeri betegségekben. Azonban a magyarok alig több mint 30 dkg zöldséget, gyümölcsöt esznek meg naponta, ráadásul jellemzõen nem is megfelelõ formában, hanem cukrozva, fõzve, olajban sütve.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...136137138...152