Információk, érdekességek

Fejfájás kezelése gyógyszer nélkül!

2011. május 24.

A fejfájás nagyon különbözõ problémákból eredhet, leginkább az agynyomás változásához, vérnyomás-ingadozáshoz, vagy érrendszeri betegségekhez kötik. Elég ritkán kerül elsõként az okok közé az ízületi elváltozások gyanúja. Pedig így akár gyógytornával is kezelhetõ lenne!


Elég ritkán kerül elsõként a fejfájás okai közé az ízületi elváltozások gyanúja pedig a szerkezet megváltozott állapota miatt, az izomegyensúly felborulásának okozójaként, vagy a fájdalom miatti mozgásszegénység, merev tartás eredményeként rendszeresen visszatérõ, a mindennapokat erõsen befolyásoló fejfájást okozhat!


Gyógyszerek felhasználása - Mit mire ír fel az orvos?

2011. május 23.

A következõkben a leggyakrabban alkalmazott gyógyszerformákkal kapcsolatos tudnivalók olvashatók; kiderül, hogy mire kell ügyelni az egyes gyógyszerformák használatakor.


A gyógyszeres terápiában a kórképtõl, a gyógyszeralkalmazás helyétõl, a beteg életkorától és egyéb betegségeitõl függõen különbözõ gyógyszerformákban rendelheti az orvos ugyanazt a hatóanyagot. Minden gyógyszerforma esetén speciális alkalmazási szempontokat kell figyelembe venni annak érdekében, hogy a várt gyógyszerhatás kialakuljon, és a mellékhatások gyakorisága, súlyossága csökkenjen.


Melanoma-kockázat: lányos anyák vigyázat!

2011. május 19.

Az anyáról „ragad" a lányra a szoláriumozás szokása, a lányok 42 % százaléka így nyilatkozott.


Nézd meg az anyját, … és rájöhetsz, mekkora a lányánál kialakuló melanoma kockázata. Ugyanis az anyák – sok más mellett – a szoláriumozásban is példaként szolgálnak a lányaiknak. Dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bõrgyógyász-kozmetológusa szerint pedig ezzel jelentõsen növelik a bõrrák kialakulásának rizikóját.


Új megközelítés a fejfájás kezelésében

2011. március 09.

A fejfájás kezelésében sokáig a tüneti terápia uralkodott. Az elmúlt években robbanásszerûen fejlõdött az orvostudomány ezen a téren is. Az új kutatási eredmények abba az irányba mutatnak, hogy nem a problémát, hanem az azt kiváltó okokat kell a fejfájásról való gondolkodás középpontjába helyezni.


Mit sportoljon a cukorbeteg?

2011. január 17.

Az már jó ideje köztudott, hogy a rendszeres mozgás segít a cukorbetegség karbantartásában, de azt eddig nem vizsgálták, hogy pontosan mely típusú edzés a leghatékonyabb ebbõl a szempontból.

 

Dr. Apor Péter egyetemi tanár, sportorvos, kutató, az Oxygen Medical szakértõje beszélt a témáról. 


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...111112113...150