Információk, érdekességek

Egészséges strandpapucs

2012. július 12.

Kortól és nemtől függetlenül a papucs a mindennapok része. Van a kényelmes otthoni, a praktikus uszodai és a kis csinos a meleg nyári estékre. És ez a felsorolás most bővülhet egy egészséges darabbal is!

A strandpapucs minden ember kedvence mert kényelmes, könnyű belebújni, nem baj, ha vizes lesz és még számos kedvező tulajdonsággal bír. Egyetlen nagy hibája, hogy – tisztelet a kivételnek – nem tesznek jót a lábnak. Az amerikai Okabashi cég ezt a hátrányt figyelembe véve alkotta meg külsőre teljesen átlagos papucsait.


10 tanács, a nyári sportoláshoz!

2012. július 12.

sportA nyári szabadság az aktív pihenés időszaka. De kell a testedzés a nyári kánikula idejére eső maradék munkanapokon is! Július, augusztus hónapokban is sportoljunk, élvezzük a testedzéses szórakozást, akár az úszást kint a természetben vagy a strandon, akár a kirándulást a hegyekben, árnyékos utakon, vagy esténként a táncolást.

Lehet az egész évben már megszokott sportolást – futás, Nordic Walking, aerobik, kerékpározás, valamelyik labdajáték stb. – is folytatni a kánikulai hőségben kora reggel, esetleg késő este. Kezdhetünk a nyaralás helyszínén gyaloglással reggeli előtt: a legjobb városnéző körutak válhatnak a gyalogos félórákból.


Otthoni rémek – beltéri levegőt is lehet rossz

2012. július 06.

A beltéri levegő is lehet rosszNe vásároljanak felesleges dolgokat a lakásba! A belső terekben használt tárgyak és készítmények egy része ugyanis kedvezőtlenül hat a levegő minőségére, így az egészségünkre is.

A beltéri levegőminőség egészségre gyakorolt hatásának jelentősége még nem kellően ismert, holott életünk egyre nagyobb részét, akár 90–95 százalékát is mesterséges terekben töltjük. A tapasztalatok szerint egyre több ember szenved a nem megfelelően kialakított és üzemeltetett, egészségtelen épületekben.


Egészségesen nyáron is - mit ajánl a kínai orvoslás?

2012. július 04.

A kínai öt elem tan szerint már a Tűz elem időszakában járunk, amelyhez a klimatikus viszonyok közül a hőség, forróság, a szervek államából pedig a szív és a vékonybél tartoznak. Hogyan támogathatjuk a nyári napokon a saját Tűz elemünket és szerveinket?


Hogy eleget igyon a nagyi is – az idősebbek kevesebbet isznak

2012. július 02.

A krónikus dehidratáltság súlyos egészségügyi probléma, ami növeli az ájulások, húgyúti fertőzések és a vesekő kockázatát. Segítsük a környezetünkben élő idős embereket abban, hogy elegendő folyadékot fogyasszanak, mert megfelelő folyadékbevitellel egészségesebbek maradhatnak.

Az ajánlott folyadékbevitel időskorban sem változik, de a szomjúságérzet csökkenésével, a fizikai képességek romlásával jelentősen megnő a kiszáradás veszélye.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...101102103...151