Információk, érdekességek

Immunerősítés helyett: tápláld a légzőrendszert!

2012. november 19.

Az őszi hónapokban sokat hallunk arról, hogy milyen fontos az immunrendszerünk erősítése - ez azonban bizonyos szempontból tévedés. Mi a teendő az egészségünk érdekében?

Egyre több helyről hallom tévesen, hogy erősítsük az immunrendszerünket! Ehelyett a légzőrendszerünket kellene valójában táplálnunk az őszi hónapokban. Miért a tévedés? Miért gondolom én másként? Az ok egyszerű: Az immunrendszert nem erősíteni, hanem táplálni érdemes!

Mit is jelent ez pontosan? Mi van akkor, ha valakinek "túlreagál" az immunrendszere, apró jelekre is ugrásra kész? Ilyen helyzet például az allergia.


C-vitamin: megvéd, feldob, megszépít...

2012. november 14.

A C-vitamin többet tud, mint gondolnánk. Pár csepp érdekesség a legnépszerűbb vitaminról az Olympos jóvoltából, hogy jól induljon a nap.

Megvéd, feldob, megszépít – ez mind a C-vitamin?
Többet tud, mint gondolnánk. A bőséges C-vitamin erősíti immunrendszerünket, de ezzel nincs vége a történetnek. Pár csepp érdekesség a legnépszerűbb vitaminról, az Olympos jóvoltából.

A gyógytorna fontossága

2012. november 12.

Az emberiség fennállása, vagyis két lábon járásunk óta van tudomásunk gerincbetegségekről, ízületi fájdalmakról. Gyakoriságuk az utóbbi években jelentősen megnőtt, népbetegséggé vált. Mára a mozgásszervi betegségek megelőzésének alapeleme a gyógytorna.

A nemzetközi statisztikák szerint az iparilag fejlett országokban a felnőtt lakosság mintegy 90%-a szenved életének valamely periódusában nyak-, hát-, derék- vagy ízületi fájdalomtól. A panaszok egy része hirtelen kezdődik (akut tünetek), máskor lappangva, fokozatosan jelentkeznek (krónikus tünetek), néha heveny szakba is átmehet.
A már kialakult betegségek gyógyításában a gyógyszeres terápiát kiegészíti a betegségeknek megfelelő mozgásterápia.


Várjuk egészségben az őszt!

2012. október 24.

Itt az október, elmúlt a szüret, tele a kamra: itt az ideje, hogy egészségünket is felkészítsük az évszakváltásra. Jön a hideg, az első fagyok, ami újabb próbatételt jelent szervezetünk számára. Ha erősek, egészségesek vagyunk, és sok mozgással, vitaminokkal, napfénnyel töltekeztünk fel a melegebb hónapokban, akkor vitálisan várhatjuk a hidegebb évszakot. Így sem árt azonban az elővigyázatosság, hiszen a ködösebb, szürkébb napokon sokan kezdik fújni az orrukat, panaszkodnak torokfájásra, influenzára, hasfájásra. Ahogy megérkezik az évszakváltás, a kórokozók kezdenek megerősödni, és próbára teszik immunrendszerünket. 


A 6 leghizlalóbb menedzserszokás

2012. október 04.

Fáradékonyság, levertség, a fizikai és szellemi teljesítőképesség csökkenése - ezek a táplálkozási zavarok tipikus tünetei a fokozott pszichikai igénybevételnek kitett szellemi foglalkozásúak, menedzserek, vállalkozók, művészek körében. Érdemes ezekre a jelekre odafigyelni és megelőzni a komolyabb betegségeket.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...99100101...152