Információk, érdekességek

Önmasszázs

2006. április 10.

Ma már nem szükséges bizonyítani, hogy a masszírozás - különösen, ha szakember végzi - jótékonyan hat a testi, lelki egészségre. Alkalmazzák is a gyógyításban, a különféle kezelési módok kiegészítéseként. Jó közérzetet biztosító, betegséget megelőző hatása miatt az egyre terebélyesedő wellness-mozgalomban is központi helyet foglal el. Masszázzsal, a fogások típusától, intenzitásától függően, oldani lehet a feszültséget, lazítani a feszessé, görcsössé vált izmokat, csökkenteni a fájdalmat, javítani a szövetek vérellátását, aktivizálni a nyirokkeringését, s végül a szervezet salakmentesítését is elő lehet segíteni.

Az egészséges bélflóráért

2006. április 09.

Ellenség vagy barát - a baktériumokról hallva az átlagember, érthető módon, azonnal a betegségek okozóira gondol, hiszen ezek felelnek a különféle gyulladások, fertőzések kialakulásáért.

 

Kevesen tudják, hogy léteznek egyéb, számos pozitív tulajdonsággal rendelkező baktériumok is.


Vérpezsdítő bőrmegújítás

2006. április 07.

A tavaszi napfény kíméletlenül láthatóvá teszi mindazokat a szépséghibákat, amelyeket legszívesebben rejteni szeretnénk: a fakó arcbőrt, az eltömődött pórusokat, a "kiabáló" pattanásokat és az aprócska ráncokat. Szánjunk egy kis időt ezek eltüntetésére - megéri! 


A vérkeringés fokozásával a felszínhez közeli hajszálerek is bekapcsolhatók a keringésbe, s a sápadt, fakó bőr felfrissül. A meleg borogatások, a gőz, a szauna értágító hatásúak. A masszázs hatására fokozódik a szövetek biológiai aktivitása, és látványosan javul a bőr vérbősége.


Házi ápolás

2006. március 21.

Egy gipszben lévő törött kar láttán mindenki azonnal észreveszi és megérti, hogy ilyen hátránnyal a mindennapok bizonyos feladatait nem lehet ellátni. A betegséget, elesettséget azonban nem mindig lehet ilyen könnyen és egyértelműen felismerni, és gyakran nem értjük a beteg első pillanatra érthetetlen reakcióját.

Lovaglás

2006. március 21.

A történészek szerint lovasnép vagyunk. Volt idő, amikor egy arab utazó úgy jellemzett minket, hogy egész nap lovon ülünk, még az étkezések kedvéért sem szállunk le onnan. Ez az életmód mára persze teljesen letűnt, ám a lovaglás nemcsak kitűnő sportág lett, hanem számos kedvező pszichés, szociális hatása is van. 


A hobbilovaglás télen-nyáron egyre több helyen elérhető. Manapság gombamód szaporodnak a lovastanyák, panziók, lovardák. Érdemes hát gyereknek és felnőttnek egyaránt megismerkedni ezzel a mozgásformával.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...99100101...103