Információk, érdekességek

Szerinted mindent megadsz a kölyöknek? Beszélgess gyermekeddel!

2012. május 01.

Akinek van gyereke, annak bizony fel van adva a lecke. Ha ugyanis valakinek önmagával vannak gondjai, akkor azokat felismerheti, a problémákból célokat kreálhat, s kisebb vagy nagyobb lépésekkel elindulhat a pozitív változások terén. Ha valakinek más emberekkel van problémája, az már nagyobb feladat. De ha valaki nincs jóban a gyerekével, az talán saját magával sincs jóban.

Ha valakinek más emberekkel van problémája, az már nagyobb feladat. Az ilyen helyzetekben az egyik legjobb erőforrás, ha magas szinten vagyunk képesek kommunikálni. És persze nem csak az számít, mit mondunk a szavainkkal, hanem az is, mikor, hogyan és milyen más csatornákat kihasználva kommunikálunk. Néha bizony komoly ellenállásba ütközünk, sokszor olyan erősen elhatárolódnak tőlünk, hogy szinte semmit sem tehetünk.


Közeleg a döntés napja...

2012. április 28.

Mi az, ami elégedettséggel tölt el, amitől sikeresnek érzed magad? Milyen állás vagy vállalkozás az, ahol értelmes és lelkesítő munkával töltheted a napjaidat? A Döntés Napján Te is megtalálhatod a választ a kérdéseidre!

Amikor egy nőnek gyermeke születik, az egész élete megváltozik és legtöbbször a karrierjét sem folytathatja ott, ahol a gyermekvállalás előtt abbahagyta. A változások új lehetőséget is jelenthetnek, kérdés, hogy észrevesszük-e azokat, tudunk-e élni velük, tudunk-e rugalmasan alkalmazkodni?


Jön a baba! Mit egyek?

2012. március 17.

Megtudtad, hogy gyermeket vársz? Életed legszebb feladatára vállalkoztál, ami azonban felelősséggel is jár. Ez pedig már most elkezdődött. Az ételeidből nyeri a gyermeked a fejlődéséhez szükséges tápanyagokat. Ha hiányt szenved, akkor tőled veszi el a szükséges dolgokat. A magad és magzatod egészsége érdekében egyáltalán nem mindegy, mi kerül a tányérodra.


Gyermekvállalás akadályai: férfiak, nők, család

2012. március 09.

férfi-nőA gyermekvállalás motivációjában van egy eleve meglévő különbség nők és férfiak között. A nő számára a gyermeke a fő alkotása, a férfi érdeklődése a gyermek iránt a nő vágyán keresztül tud megjelenni.


Ne legyen TITOK a gyermek előtt, ha örökbe fogadták!

2012. március 07.

"Képeim nincsenek kiskoromról, azt mondták, rossz volt a fényképezőgép, de találtam akkori képeket, nélkülem. Találtam egy levelet is érdekes dolgokkal és még sok más is ... nem változtatna semmin, mert ők maradnak a szüleim. De muszáj megtudnom az igazságot."


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...235236237...280