Információk, érdekességek

Utazás kisgyermekkel

2006. július 04.

A kisgyermekek hasmenéses (hányásos) kiszáradása a leggyakoribb probléma, amely utazás során előfordul, mivel ők sokkal fogékonyabbak az ételek és a víz által terjesztett fertőzésekre. Hogyan tudjuk megállapítani, hogy a gyermek folyadék- és sóvesztesége milyen súlyos?

Hiperaktív lehet a dohányzó anya gyermeke

2006. július 02.

A terhesség alatti dohányzás jelentősen megnöveli a kockázatát annak, hogy a baba figyelemzavaros és hiperaktív lesz.

 

A terhes nő dohányzása ún. ADHD-szindrómát okozhat a gyereknél - állapították meg az oslói Közegészségügyi Intézet munkatársai egy anya és gyermeke viszonyát vizsgáló kutatás után. Az ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) a figyelemhiányos, fokozott aktivitási zavar egy pszichológiai betegség, amely általában az iskoláskorba lépő gyerekeknél mutatható ki, és kezelhető, ám a gyereknek és környezetének nagyon sok gondot okoz.


Optimális családtervezés ...

2006. július 01.

A gyermekvállalás "háromlépéses" előkészítését a tervezett fogamzás előtt három hónappal az "optimális családtervezés" elveinek ismerete és gyakorlatának követése segíti elő.

Miért fáradt ez a gyermek?

2006. július 01.

Gyermeke nehezen ébred reggelente, nem tud koncentrálni az iskolában és egész nap fáradt? Mielőtt aggódni kezdene, vegye szemügyre, mit eszik csemetéje!


A tanév vége felé egyre több a kimerült, kedvetlen gyermek. Reggel alig lehet őket kikönyörögni az ágyból, napközben nem tudnak koncentrálni az iskolában, este pedig sokszor már a játékhoz sincs kedvük. A legtöbb szülő ilyenkor "nyüstölni" kezdi a gyermekét, és fogalma sincs róla, hogy a megoldás kulcsa az ő kezében van.


Oltóanyag méhnyakrák ellen

2005. október 12.

Egy új hatóanyag száz százalékos védelmet ígér a méhnyakrák ellen. A hosszú távú mellékhatások tekintetében ugyanakkor még számos kérdés nem tisztázott - írja a der Spiegel.

Amennyiben a témával foglalkozó kutatócsoportnak igaza lesz, akár az is elképzelhetõ, hogy kipusztult betegséggé változik a méhnyakrák. A 13 országból származó, több mint 12.000 nõ bevonásával készült kutatás szerint az új hatóanyag száz százalékos védelmet nyújthat e betegség ellen - áll a Merck & Co. amerikai gyógyszeripari cég közleményében.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...221222...223