Információk, érdekességek

Cukor, ami nem cukor

2012. május 31.

A cukor az elmúlt 100–150 évben alapvető élelmiszerünkké vált. A korai néhány dekagrammos évi átlagfogyasztás helyett manapság az európai lakosok többsége körülbelül negyed mázsa cukrot használ el évente. Az édes íz dominanciája nem csak az ünnepi étkezésekhez tartozik hozzá, mindennapos a cukorral édesített termékek használata.


A diétázás ma már nem „lányos” dolog

2012. május 20.

Napjainkban nem ritka, hogy egy tizenéves srác félmeztelenül mustrálja magát a tükörben, majd elgondolkozva megállapítja: „Azt hiszem, egy kicsit fogyóznom kell…”

Ha ön anyuka, és fia egy ehhez hasonló megállapítással lepi meg, netán azt veszi észre, hogy az ifjú szomorúan nézegeti, milyen vastag bőrredőt tud összecsípni a hasán, nem kell aggódnia, semmi baj sincs a csemete elmeállapotával… Egyszerűen megváltoztak az idők!

Nem is olyan régen még egy férfinak eszébe sem jutott volna, hogy a saját alakjával foglalkozzon. Nem csoda, hiszen abban az időben legföljebb a képregények szupermenjei rendelkeztek tökéletes felépítéssel és az előírásos 4%-nyi testzsírtömeggel. Emlékezzünk csak rá: annak idején még a hímnemű filmsztárok is teljesen hétköznapi figurák voltak.


Üdítő finomságok a nyári melegre

2012. május 19.

Mindig nagyon fontos a folyadékpótlás, de nyáron, a tikkasztó melegben még fontosabb, hogy folyamatosan pótoljuk az elpárolgott vizet! Ajánlott naponta 2-3 liter folyadékot fogyasztani, a legjobb a tiszta víz. De ha valami üdítő finomságra vágyunk, készítsünk otthon szörpöt, pofonegyszerű, egészségesebb, mint a bolti és ráadásul nagyon finom! Ha pedig valami finomat iszunk, akkor a közérzetünk is jobb lesz!


Agypörgető ételek - hogy bírd a tempót!

2012. május 12.

Nagy a hajtás? Tornyosulnak a leadandók a munkában, érettségi vagy éppen vizsgaidőszak van? Érdemes a feszített tempó ellenére is odafigyelni a rendszeres és kiegyensúlyozott étkezésre, hiszen a megfelelő táplálkozás nagyban hozzájárul agyunk optimális működéséhez is. Annak, hogy mit eszünk, az agy egészségének megőrzésében is kiemelt szerepe van. Tippek, hogy stresszes időszakban is jóllakjon az agyunk.

Vizsgaidőszakban vagy erős munkahelyi leterheltség mellett sokan már tudjuk, hogy néhány dologra érdemes odafigyelni: időnként felállunk, és átmozgatjuk zsibbadt végtagjainkat, gyakrabban szellőztetünk, és az ásványvizes palack is a kezünk ügyében van. Mi több, megiszunk egy-egy kávét, elmajszolunk egy-egy kocka csokit, bele-belenézünk kedvenc sorozatunkba. Jó ez az irány, hiszen ezek az apróságok segítenek minket abban, hogy jobban tudjunk koncentrálni.


Anyukám tavaszi salátája

2012. május 03.

Tavasszal mikor az első friss zöldségek felbukkannak nálunk ez a saláta garantáltan elkészül!

Hozzávalók: 1 nagy lilahagyma, 1 kígyóuborka, 4-5 közepes retek, 2 paprika, 2-3 paradicsom, só, bors, ecet, cukor, víz

A zöldségeket megmosom alaposan, a végeket levágom de nem pucolom meg sem a retket sem az uborkát. Reszelőn vékony karikákra szeletelem a zöldségeket majd 1 evőkanálnyi sóval megszórom. Félreteszem egy kicsit állni, közben egy kancsóban elkeverek ecetet, cukrot és vizet.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...214215216...277