


Információk, érdekességek
Vörösboros málna krémleves, mandulás ropogóssal
2014. június 15.
A levest a 2013 év fagylaltja, a vörösbor eszenciás málna ihlette. A fanyar málna, a vörösbor és a selymes tejszín találkozása. Ha zavarnak a magok, a turmixolás után szűrjük át. A mandulás ropogós készülhet mogyoróból vagy dióból is. Érdemes a ropogósból többet készíteni, jól illik a forró csokihoz, kávéhoz.
Elkészítési idő: 50-55 perc + pihentetés
Hozzávalók:
50 dkg mirelit málna
3 dl tejszín
3 dl száraz, könnyű vörösbor
8-10 dkg porcukor
1 mokkáskanálnyi vanília kivonat (vagy egy tasak vaníliás cukor)
Sok rejtett cukrot esznek a kicsik
2014. június 14.
Napjainkban mind többször és több helyről hallhatunk arról, mennyire fontos a gyermekek egészséges táplálkozása. Bár a szülők jelentős része tisztában van az egészséges étkezés alapelveivel, sokszor még ők sem számolnak a rejtett cukor mennyiségével. Pedig gyermekeink felnőttkori egészségének életük első 1000 napjában ágyazunk meg.
A túlsúly, az elhízás sajnos ma már nemcsak a felnőtteket sújtja, egyre több a túlsúlyos kisgyermek is. Ennek következményeként pedig azok a betegségek, amelyek valaha csak a felnőtteket érintették, már gyermekkorban is megjelennek, így például a 2-es típusú diabétesz. A túlsúly a felelős ugyanakkor a szív- és érrendszeri megbetegedésekért, a magas vérnyomásért is.
Az első 1000 nap a legfontosabb
Magyarországon szakemberek létrehozták az „Első 1000 nap programot”, annak érdekében, hogy szakmai és civil szervezetek segítségével minél több édesanyához és egészségügyi dolgozóhoz juttassák el az üzenetet:
számos felnőttkori betegség, probléma, így a túlsúly kialakulásának kockázata helyes csecsemő- és gyermekkori táplálással csökkenthető.
Ma már egyre több szakmai szervezet ismeri fel, és képviseli az elhízás elleni harc jelentőségét, így a közelmúltban a WHO (Egészségügyi Világszervezet) felére csökkentette az „ajánlott” napi cukorfogyasztást*, hazánkban pedig a közétkeztetési rendszer átalakításáról született miniszteri rendelet.
A fogyókúra nem egyenlő a koplalással
2014. június 09.
A siker kulcsa a változatos táplálkozás. Az ember "mindenevő", így mindenfélét ehet, sőt... A monoton

táplálkozás, egyoldalú diéták nem tudják ellátni a szervezetet mindazzal, amire annak szüksége van. Tegye változatossá a napi menüt, és szervezete köszönetet mond érte.A fogyás érdekében "lecsupaszított", monoton táplálkozás hosszú távon hiánybetegségekhez, fáradtsághoz, stresszhez vezet...
A fogyás érdekében "lecsupaszított", monoton táplálkozás hosszú távon hiánybetegségekhez vezet. (A nők 93%-a vashiánnyal, 77%-a magnéziumhiánnyal küzd.) A következmény: fáradtság, stressz, rossz kinézet
A változatos táplálkozással nem csak szervezete kapja meg mindazt, amire szüksége van, hanem lelke is. Mert enni jó...
A 2014-es XI. Országos Patika Nap kiemelt témáinak egyike az egészséges táplálkozás, amelyhez szorosan kapcsolódik az egészséges fogyókúra is.
„Nem vagyok elégedett a súlyommal...”
2014. május 28.
10 igaz/hamis állítás az ideális testsúly megítéléséről.
Vajon jól tudjuk-e, hogy ideális esetben milyen testsúllyal kellene rendelkeznünk? Nem túlozzuk-e el a fölösleges kilóink miatti állandó aggodalmat? Mert szinte soha nem vagyunk elégedettek... Ez a probléma sokunknak okoz gondot, egyúttal számos téves elképzelést vet fel. Gyakran fogadunk meg különféle tanácsokat anélkül, hogy alkatunkat és más tényezőket figyelembe vennénk. Emiatt igaz és hamis állításokat kívánunk tisztázni a helyes testsúly megítéléséről. Annak érdekében, hogy ne szorongjunk fölöslegesen a formánk miatt, és főleg ne tűzzünk ki irreális célokat...
Almás sült karfiol leves
2014. május 25.
vLassan kifelé megyünk a hűvösebb napokból, de azért még egy bögre, forró leves jól esik testnek és léleknek is. Ehhez a leveshez az alapot egy almás karfiolkrém és egy isteni krémleves adta. Nagyon jól illik az alma és karfiol egymáshoz. A télről megmaradt, töppedt almáknak csodás hasznosítása. Az elkészítési idő nagy részét a sütés adja, de amíg sül, sok minden mást el tudunk intézni.
Elkészítési idő: 65-70 perc
1 kisebb fej karfiol
1 alma
1 sárgarépa
1,5 liter víz
3-4 evőkanál tejföl
1-2 evőkanál citromlé
1 evőkanál olíva olaj
1 teáskanál kínai/wok fűszerkeverék
1 teáskanál vörösborecet
só és bors
A tálaláshoz pirított kenyérkocka.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...196197198...297