Információk, érdekességek

Halált hozó mutáns gén

2009. január 20.

A génmutáció a Föld teljes népességének egy százalékát veszélyezteti.

 

 

Indiai, brit és amerikai tudósok együttmûködésével sikerült azonosítani egy génváltozatot, mely növelheti a dél-ázsiai emberek körében a szívelégtelenség kockázatát. A génmutáció a Föld teljes népességének egy százalékát veszélyezteti.


A hormonpótlástól gyorsabban csökken az agytömeg

2009. január 16.

A változó kor után a nõknél alkalmazott hormonterápia úgy tûnik, felgyorsítja az agy tömegének csökkenését.

 

 

A Neurology címû orvosi folyóirat keddi számában közölt kutatás eredménye szerint a 65 évnél idõsebb nõk körében az átlagosnál nagyobb volt az agyszövetek sorvadása hormonpótlás után.


Melaminbotrány: Ötvenezernél több újszülött volt kórházban Kínában

2009. január 13.

Az országban továbbra sincs hatékony ellenõrzési rendszer, s következetlenek a nemzeti szabványok is.

 

 

Kínában a melaminbotránnyal kapcsolatban összesen 22,4 millió újszülöttet vizsgáltak ki, a szennyezett tápszerektõl 296 ezer csecsemõ betegedett meg - közölte hétfõn a kínai egészségügyi minisztérium. Mao Csün-an (Mao Qunan) egészségügyi minisztériumi szóvivõ szerint december végéig országszerte összesen 52 898 újszülöttet kellett kórházi ellátásban részesíteni, s közülük 312 beteg további kezelést igényel.


Meghalt egy feltételezett madárinfluenzás beteg

2009. január 11.

Feltehetõen madárinfluenza okozta egy pekingi kórházban ápolt beteg halálát - közölték a kínai egészségügyi hatóságok kedden. A kelet-kínai Fucsien (Fujian) tartományból származó Huang Jan-csing (Huang Yanqing) hétfõ reggel halt meg, a nõ életkorát egyelõre még nem hozták nyilvánosságra. Huang két társával együtt december 19-én kilenc kacsát vásárolt a Pekinggel szomszédos Hopej (Hebei) tartományban. A szárnyasokat megtisztította és kizsigerelte.


Járványveszély-elhárító majomvadászat

2008. december 25.

Befogják és megölik a herpesszel és a hepatitisszel fertõzött, illetve a vírushordozó majmokat Puerto Ricoban.

 

 

Határozott lépésre szánta el magát Puerto Rico az állam délnyugati területeire immár 30 éve veszélyt jelentõ rhesus és patas majmokkal szemben. A helyi hatóságok szerint a herpesz-, és hepatitiszvírust hordozó állatokat be kell fogni és meg kell ölni, mielõtt még az egész szigeten elterjednének, veszélyt jelentve ezzel a mezõgazdaságra, az õshonos vadvilágra és az emberekre is.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...169170171...224