Információk, érdekességek

Árcsökkentésre késztetnék a gyártókat

2006. május 05.

Az egészségbiztosító árcsökkentést vár a gyógyszergyártóktól.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) több mint száz, a társadalombiztosítás (tb) által támogatott gyógyszer árának csökkentését várja a gyártóktól. Lengyel Gábor, az egészségbiztosító főosztályvezetője elmondta, azokban a termékcsoportokban, amelyekben több ugyanolyan hatóanyagú készítmény is kapható, ha az egyes gyógyszerek a legolcsóbb referenciatermék áránál 20 százalékkal drágábbak, nem részesülnek támogatásban.


AIDS-oltás: hamarosan!

2006. május 03.

Rövid időn belül piacra dobják az AIDS elleni oltást - jelentették a svédországi lapok.

 

A svédországi lapok szerint a stockholmi Karolinska Intézet kutatóinak sikerült létrehozniuk az AIDS elleni oltást. Hogy a vakcina valóban működik-e, az nemsokára kiderül: jelen pillanatban a kutatók 40 beteg és 40 egészséges, önkéntes jelentkezőn tesztelik.


Még áprilisban folytatódnak a gyógyszerár-tárgyalások

2006. április 24.

Megszakadtak a gyógyszerár-támogatásról szóló tárgyalások a kormányzat és a gyógyszergyártók között, mivel az ügyvezető kormány pénzügyi kötelezettséget nem vállalhat, így a tárgyalások befejezése az új kabinetre vár - írta a portfolio.hu internetes újság.

Hávelné Szatmári Katalin az MTV-ben

2006. április 20.

A közgyógyellátás változásairól Hávelné Szatmári Katalin, a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke beszélt a Magyar Televízió Napi Mozaik című műsorában. "Nyitányként" azt ajánlotta, hogy a kérdésben mindjárt a kályhától induljanak el, hiszen a nézők telefonos kérdéseire így tudnak a legjobban válasszal szolgálni.

A gyógyszerész legyen gyógyszerszakértő

2006. április 20.

Sok betegséget sikerül meggyógyítani az újabbnál újabb orvosságokkal, ám helytelen alkalmazásuk tragédiákat okozhat, a kórházi felvételek 3-5 százalékát ez okozza. Az elmúlt tíz évben a gyógyszerek 4 százalékát nemkívánatos hatásuk miatt kivonták a forgalomból. A gyógyszerészek szakértelme, tudása nélkülözhetetlen a terápiák alkalmazásában.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...168169170...173