Információk, érdekességek

Egészségügyi éretlenségi

2009. február 05.

A híradásokban rendre felbukkan a tizenévesek országos egészségügyi szûrésének ötlete, az egészségügyi érettségi.

 

 

Ez valamiféle különleges jótéteménynek van feltüntetve, miközben - mint ahogyan az egész egészségügyi rendszer - emberi jogi problémák tömegével terhelt – írja cikkében Dr. Alexin Zoltán okleveles matematikus. Hiányzik az érintettek megfelelõ tájékoztatása önrendelkezési jogaik gyakorlásáról, vagyis arról, hogy ha beleegyeznek valamibe vagy távol maradnak valamitõl, akkor azt megalapozottan tegyék meg. A tájékoztatás hiánya a teljes egészségügyi rendszerre jellemzõ, ezért a szerzõ felvett néhány olyan problémát, aminek megválaszolása segíthet a megoldásban.


A sok C-vitamin csökkenti a fiatal nõk vérnyomását

2009. február 03.

Azoknak az amerikai lányoknak a legalacsonyabb a vérnyomása, akiknek vérében sok a C-vitamin.

 

 

A minél több gyümölcs, zöldség fogyasztását tanácsoló tudományos vizsgálat eredményeit a táplálkozástudomány vezetõ folyóirata, a Nutrition Journal közölte.


Egészségügyi ellátás: többet is fizetnénk, ha jobbat kapnánk

2009. február 02.

Elégséges osztályzatot kapott a magyar egészségügy egy felmérésben.

 

 

A megkérdezettek jelentõs része hajlandó lenne a járulékon felül is fizetni, hogy jobb szolgáltatást kapjon - a kutatást végzõ Psyma Hungary Kft. pénteken ismertette a felmérés eredményeit Budapesten.


Szervátültetés, e-cigaretta, gyógyszerhamisítás

2009. január 30.

Sikerült terminológiai vitákkal késleltetni azt a határozati javaslatot, amely a hamisítások ellen való fellépést sürgetné.

 

 

Új transzplantációs irányelvet is elfogadott az Egészségügyi Világszervezet (WHO) végrehajtó tanácsa kedden Genfben befejezõdött ülésén, amelyen a testület több mint 40 napirendi pontot tárgyalt meg - tájékoztatta telefonon az MTI-t Kökény Mihály, a végrehajtó tanács tagja.


A britek harmada többet iszik a kelleténél

2009. január 24.

A brit felnõttek több mint harmada rendszeresen túllépi a kormány által ajánlott alkoholfogyasztás mennyiségét.

 

 

Ez derült ki egy csütörtökön közzétett hivatalos jelentésbõl. A felnõtt férfiaknak napi három-négy egység alkohol ajánlott, a nõknek pedig kettõ, de maximum három.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...168169170...224