Információk, érdekességek

Orvosok: súlyosbodó hiány

2009. június 17.

Jövõ januártól a korhatár elõtti nyugdíjasok csak meghatározott feltételek mellett dolgozhatnak járadékuk megtartásával.

 

 

Az új nyugdíjrendelet értelmében, 2010. január 1-jétõl a korhatár elõtti öregségi és öregségi jellegû – az elõrehozott vagy korkedvezményes – nyugdíjakat szüneteltetni kell bizonyos feltételek esetén. Ilyen feltétel, hogy az illetõ nyugdíjas még nem töltötte be a 62. életévét valamint éves járulékköteles keresete meghaladja az aktuális minimálbér tizenkétszeresét.


Újfluenza: készül a világ

2009. június 13.

Washingtonban nem terveznek újabb intézkedéseket a WHO bejelentése után, Ausztrália felkészül.

 

 

Az Egyesült Államokban nem hoznak újabb intézkedéseket azután, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) világjárvánnyá nyilvánította a Mexikóból eredõ újfajta influenzát - közölte közös állásfoglalásában Janet Napolitano belbiztonsági miniszter, illetve Kathleen Sebelius egészségügyi és szociális miniszter.


Végzetes orvosi mûhibák Amerikában

2009. június 06.

Az Egyesült Államokban átlagosan 98 ezren halnak meg minden évben az orvosi mûhibák következtében.

 

 

Ezért az egészségügyi rendszer régóta tervezett átalakításának halogatása okolható - adta hírül a CNN. Számuk megközelíti az amerikai katonákét, akik a tizenhat éven át tartó vietnami háborúban vesztették életüket, és majdnem a húszszorosa a 2003 óta Irakban meghalt katonákénak.


Vizitdíj bevezetését tervezi a román egészségügyi minisztérium

2009. május 29.

A betegeknek minden egyes családorvosi vizsgálatért 5 lejt (337 forint) kell fizetniük.

 

 

Egyebek között vizitdíj bevezetését tervezik Romániában, hogy csökkentsék az egészségügyi rendszerben elburjánzott korrupciót, adták hírül szerdán a román lapok.


Defibrillátort a futballpályákra

2009. május 23.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség döntése értelmében a meccseken 2004. július 1. óta nincs "hirtelen halál".

 

 

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, a FIFA több vezetõ sportorvosa nyomatékosan javasolja, hogy a játékosok és a nézõk biztonsága érdekében minden futballpályán legyen a hirtelen szívhalál azonnali kezelésére szolgáló defibrilláló készülék.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...162163164...223