Információk, érdekességek

Az Országgyűléshez fordul a MOK

2006. május 12.

A művi meddővé tétel újraszabályozását kezdeményezi az Országgyűlésnél a Magyar Orvosi Kamara.


Az Alkotmánybírság döntése következtében ugyanis június 30. után a 18 évesnél idősebbek szabadon kérhetik ezt a beavatkozást. Ha mégsem születik új jogszabály, elképzelhető, hogy egyes orvosok megtagadják a műtét elvégzését.


Magyar oltás az érelmeszesedés ellen

2006. május 08.

Az egyik legelterjedtebb és legpusztítóbb népbetegség, az érelmeszesedés megelőzésére, visszafordítására szolgáló immunizáló eljárást fejlesztett ki egy magyar kutatócsoport. A világszerte páratlan módszer túl van a sikeres állatkísérleteken.

Raktárbázist avattak Béresék

2006. május 06.

Felavatták Szolnokon a Béres Gyógyszergyár 250 millió forintos beruházással megvalósult új disztribúciós központját.


Ezen túl az új, 1100 négyzetméteres, modern raktár-irányítási rendszerrel felszerelt létesítményből szolgálják ki Béres termékekkel a Béres Gyógyszergyár nagykereskedelmi partnereit – tájékoztat a kiadott sajtóközlemény. Az új beruházást a cég termékkörének gyarapodása és a bővülő export tevékenység indokolta.


Árcsökkentésre késztetnék a gyártókat

2006. május 05.

Az egészségbiztosító árcsökkentést vár a gyógyszergyártóktól.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) több mint száz, a társadalombiztosítás (tb) által támogatott gyógyszer árának csökkentését várja a gyártóktól. Lengyel Gábor, az egészségbiztosító főosztályvezetője elmondta, azokban a termékcsoportokban, amelyekben több ugyanolyan hatóanyagú készítmény is kapható, ha az egyes gyógyszerek a legolcsóbb referenciatermék áránál 20 százalékkal drágábbak, nem részesülnek támogatásban.


AIDS-oltás: hamarosan!

2006. május 03.

Rövid időn belül piacra dobják az AIDS elleni oltást - jelentették a svédországi lapok.

 

A svédországi lapok szerint a stockholmi Karolinska Intézet kutatóinak sikerült létrehozniuk az AIDS elleni oltást. Hogy a vakcina valóban működik-e, az nemsokára kiderül: jelen pillanatban a kutatók 40 beteg és 40 egészséges, önkéntes jelentkezőn tesztelik.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...162163164...167