Információk, érdekességek

AIDS-oltás: hamarosan!

2006. május 03.

Rövid időn belül piacra dobják az AIDS elleni oltást - jelentették a svédországi lapok.

 

A svédországi lapok szerint a stockholmi Karolinska Intézet kutatóinak sikerült létrehozniuk az AIDS elleni oltást. Hogy a vakcina valóban működik-e, az nemsokára kiderül: jelen pillanatban a kutatók 40 beteg és 40 egészséges, önkéntes jelentkezőn tesztelik.


Még áprilisban folytatódnak a gyógyszerár-tárgyalások

2006. április 24.

Megszakadtak a gyógyszerár-támogatásról szóló tárgyalások a kormányzat és a gyógyszergyártók között, mivel az ügyvezető kormány pénzügyi kötelezettséget nem vállalhat, így a tárgyalások befejezése az új kabinetre vár - írta a portfolio.hu internetes újság.

Hávelné Szatmári Katalin az MTV-ben

2006. április 20.

A közgyógyellátás változásairól Hávelné Szatmári Katalin, a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke beszélt a Magyar Televízió Napi Mozaik című műsorában. "Nyitányként" azt ajánlotta, hogy a kérdésben mindjárt a kályhától induljanak el, hiszen a nézők telefonos kérdéseire így tudnak a legjobban válasszal szolgálni.

A gyógyszerész legyen gyógyszerszakértő

2006. április 20.

Sok betegséget sikerül meggyógyítani az újabbnál újabb orvosságokkal, ám helytelen alkalmazásuk tragédiákat okozhat, a kórházi felvételek 3-5 százalékát ez okozza. Az elmúlt tíz évben a gyógyszerek 4 százalékát nemkívánatos hatásuk miatt kivonták a forgalomból. A gyógyszerészek szakértelme, tudása nélkülözhetetlen a terápiák alkalmazásában.

Egy év alatt piacra kerülhetnek bizonyos új gyógyszerek

2006. április 13.

Brüsszel úgy döntött, hogy felgyorsítja a forgalmazási engedély kibocsátását azoknak a gyógyszer-készítményeknek az esetében, amelyek szükségesek lehetnek a sürgősségi betegellátásban egy esetleges bioterrorista támadás vagy madárinfluenza-járvány kitörése után.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...161162163...166