Információk, érdekességek

Kevesebb akadály az USA egészségügyi reformja elõtt

2009. december 27.

Az amerikai szenátus még egy akadályt gördített el kedden az egészségügyi reform útjából, egy újabb, immár második úgynevezett procedurális szavazással.

 

 

A szenátus 60 demokrata párti szavazattal támogatta a törvénytervezetrõl folyó vita második kérdésének lezárását. Összesen három kérdésben zajlott vita az egészségügyi reform átalakításáról, s az elsõ kérdés lezárásáról szóló procedurális szavazás hétfõ hajnalban volt. Az utolsó procedurális szavazás várhatóan karácsony napján lesz, és amennyiben a demokraták az utolsó kérdés lezárását is támogatni fogják, a törvénytervezet elfogadásra lehet bocsátani, amihez már az egyszerû többség is elégséges.


Pangás a rákprevencióban

2009. november 23.

Jelentõs számú prosztata- és mellrák-megbetegedés elõzhetõ meg olcsó generikumokkal.

 

 

A gyógyszeripari témákkal foglalkozó Scrip vezetõ publicistája, Peter Charlish a lap legfrisebb számában paradox helyzetet vizsgál. Az amerikai Nemzeti Rákintézet (National Cancer Institute, NCI) elõrejelzése szerint – írja – december végére az idén diagnosztizált prosztatarák-esetek száma eléri a 192280-at, a prosztatarák-halálozásoké pedig a 27360-at. A férfiak e leggyakoribb rosszindulatú daganatos betegsége a tüdõ- és hörgõrák után a második legjelentõsebb halálozási ok; több áldozatot szed körükben, mint a vastagbélrák.


Tanácskoznak az onkológusok

2009. november 16.

Egyre több ráktípus kezelésére áll rendelkezésre célzott terápia.

 

 

Egyre több lehetõség van a daganatok molekuláris diagnosztikájára és a célzott terápiákra - emelte ki a magyar onkológiai ellátás aktuális kérdései közül Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet fõigazgatója - abból az alkkalomból, hogy Budapesten megkezdõdött a Magyar Onkológusok Társasága 28. kongresszusa.


Megalakult a ViiV Healthcare

2009. november 06.

A vezérigazgató ígéretett tett az új kezelési módszerek lankadatlan kutatására.

 

 

A mai napon a GlaxoSmithKline (GSK) és a Pfizer hivatalosan megalapította a ViiV Healthcare-t, egy új, HIV szakértõ céget. Dr. Dominique Limet, a ViiV Healthcare vezérigazgatója vázolta a cég vízióját illetve prioritásait a HIV/AIDS fertõzéssel élõ emberek egyre szélesebb körû és összetettebb szükségleteinek kezelése kapcsán.


Gyorsítás és karcsúsítás az Eli Lilly Company-nél

2009. október 17.

Gyorsított fejlesztések: most hatvan molekula klinikai vizsgálatai folynak.

 

 

Japán kivételével mindenütt létszámcsökkentések várhatók
A cég tevékenységének nagyszabású átszervezésérõl a World Pharma News számol be. A tudósítás szerint az intézkedéscsomag másik fontos eleme a fejlesztés alatt álló gyógyszerek piacra (páciensekhez) jutásának felgyorsítása.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...159160161...223