Információk, érdekességek

Hamis pirulák ezrei a kofferben

2012. január 14.

Mintegy 4500 hamis potencianövelő és testsúlycsökkentő pirulát találtak egy Jordániából Ciszjordániába érkező férfi poggyászában az izraeli hatóságok. Sokan csempésznek hamisítványokat Jordániából.


A lehetőség hiánya növeli az abortuszok számát?

2012. január 14.

A születéstervezést támogató Center for Reproductive Rights vizsgálata szerint az évi 20 millió engedély nélkül végrehajtott magzatelhajtás többségét azokban az országokban végzik, amelyek szabályozása szigorúbban rendelkezik a nők reproduktív jogairól.


Hamis HIV gyógyszerek már Nagy-Britanniában is!

2012. január 09.

Rövid időn belül ez a második eset, hogy parallel importban forgalmazott, hamisított HIV gyógyszerekre bukkannak Nagy-Britanniában.

A brit Gyógyszer- és Egészségügyi Termékeket Felügyelő Hatóság (MHRA) újabb hamisított, HIV fertőzés kezelésére alkalmazott gyógyszerekre bukkant a szigetországban. A készítményeket a hamisítás gyanújára való tekintettel a forgalmazó már visszahívta a kereskedelmi forgalomból.


Halálos alkohol Indiában

2012. január 08.

Összesen tizenheten haltak meg hamis alkohol fogyasztása okán Dél-Indiában szilveszter éjjelén. További ünneplőket kritikus állapotban kerültek kórházba.


Gyógyszerhamisítás: más a betegek és a gyógyszergyártók érdeke?

2012. január 05.

Az Oxfordi Egyetem szakértői szerint a hamis gyógyszerek definíciójára vonatkozó vita hátráltatja a hamisítás elleni küzdelmet, hisz feleslegesen keresik a különbséget a közegészségügy és a szellemi tulajdon között.

Az Oxfordi Egyetem szakértő szerzői által jegyzett tanulmány szerint a közegészségügyi szempontok figyelemben tartása mellett kell felvenni a harcot a gyógyszerhamisítás ellen. A szerzők a WHO vezető szerepét sürgetik.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...149150151...223