Információk, érdekességek

Elvetették a recept - és vizitdíjat?

2006. május 17.

Nem kerül be a kormányprogramba a recept- és vizitdíj bevezetése. 
Ötszázmilliárd forint fejlesztési forrás áll az Új Magyarország programban az egészségügy átalakítására - mondta Rácz Jenő egészségügyi miniszter a Világgazdaság című napilap hagyományos konferenciáján.

Bizonytalan biztosító, biztos reform

2006. május 15.

Teljes az egyetértés a pártok és az egészségügy szakmai szervezetei között abban, hogy szükség van az ágazat sürgős átalakítására. A több évtizede kialakított intézményrendszer ugyanis ma már nem felel meg sem az orvosi szakma, sem a betegek elvárásainak, fenntartását nem fedezi az egészségbiztosítási alap (ea) költségvetése.

Az Országgyűléshez fordul a MOK

2006. május 12.

A művi meddővé tétel újraszabályozását kezdeményezi az Országgyűlésnél a Magyar Orvosi Kamara.


Az Alkotmánybírság döntése következtében ugyanis június 30. után a 18 évesnél idősebbek szabadon kérhetik ezt a beavatkozást. Ha mégsem születik új jogszabály, elképzelhető, hogy egyes orvosok megtagadják a műtét elvégzését.


Magyar oltás az érelmeszesedés ellen

2006. május 08.

Az egyik legelterjedtebb és legpusztítóbb népbetegség, az érelmeszesedés megelőzésére, visszafordítására szolgáló immunizáló eljárást fejlesztett ki egy magyar kutatócsoport. A világszerte páratlan módszer túl van a sikeres állatkísérleteken.

Raktárbázist avattak Béresék

2006. május 06.

Felavatták Szolnokon a Béres Gyógyszergyár 250 millió forintos beruházással megvalósult új disztribúciós központját.


Ezen túl az új, 1100 négyzetméteres, modern raktár-irányítási rendszerrel felszerelt létesítményből szolgálják ki Béres termékekkel a Béres Gyógyszergyár nagykereskedelmi partnereit – tájékoztat a kiadott sajtóközlemény. Az új beruházást a cég termékkörének gyarapodása és a bővülő export tevékenység indokolta.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...148149150...154