Információk, érdekességek

Védõoltást keresnek az elhízás ellen

2009. október 02.

Vizsgálatok folynak olyan vakcinák kifejlesztésére, melyekkel megelõzhetõ lenne a kövérség kialakulása.

 

 

A túlsúly és az elhízás korábbi, testtömeg index szerinti meghatározása helyett a testzsír arányát érdemes mérni - emelte ki egyebek közt a 2. Közép-európai Elhízástudományi kongresszus új információi közül Halmy László, a rendezvény elnöke kedden a tanácskozásról Budapesten megtartott sajtótájékoztatón.


Beszéljünk a fogamzásgátlásról!

2009. szeptember 26.

1968-ban megjelent az elsõ hazai fogamzásgátló tabletta, bár az abortusz statisztika azóta is elkeserítõ.

 

 

„A Te életed, a Te hangod: beszéljünk a fogamzásgátlásról!" – ez az idei Fogamzásgátlási Világnap mottója. A kampány célja a fiatalok bátorítása, hogy merjenek beszélni a szexrõl és a védekezési lehetõségekrõl annak érdekében, hogy elkerülhetõk legyenek a nem kívánt terhességek és a szexuális úton terjedõ betegségek. Az elsõ fogamzásgátló módszer kiválasztásánál fontos lenne, hogy az anyák is elkísérjék lányaikat a szakorvosi vizsgálatra.


Alzheimer-kór: hamarosan tesztelhetik gyógyszerét

2009. szeptember 24.

Az Alzheimer-kórban szenvedõk töredéke kap csak megfelelõ ellátást Magyarországon.

 

 

A becslések szerint Magyarországon 150-200 ezer ember szenvedhet Alzheimer-kórban, ám csak töredéküknél ismerik föl a betegséget, és még kevesebben, a hivatalos nyilvántartások szerint az érintettek három százaléka jut hozzá a megfelelõ kezeléshez - közölte Kálmán János, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Alzheimer-kór kutatócsoportjának vezetõje.


Májat pusztít a vény nélküli zsírégetõ?

2009. augusztus 28.

Az FDA harminckét esetet tart számon: jelenleg ennyi feltételezett kárvallottja van a „szájon át"-fogyókúrának.

 

 

A amerikai egészségügyi hatóságok egy friss híradás szerint az Alli nevû népszerû fogyasztószert vizsgálják, miután hatóanyaga állítólag több esetben is súlyos májkárosodást okozott – írja a Daily Mail Online. (A készítmény Nagy-Britanniában például az egyetlen ilyen hatású vény nélkül kapható termék, itt április óta forgalmazzák.)


Az esti aszpirin csökkenti a magas vérnyomást is

2009. augusztus 24.

Spanyol kutatók vizsgálatának eredményeit az American Journal of Hypertension augusztusi száma közölte.

 

 

A gyulladáscsökkentõ, fájdalomcsillapító, fejfájást szüntetõ és szívinfarktust megelõzõ gyógyszerként, világszerte milliók által szedett tablettának, az aszpirinnek újabb elõnyös tulajdonsága derült ki: este bevéve csökkenti az emelkedett vérnyomást.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...596061...78