Információk, érdekességek

Szenvedélye: a vásárlás...

2008. október 17.

A legtöbb nõ szeret vásárolni. Jó érzéssel tér haza egy-egy magát ellenállhatatlanul kínálgató ruhával, cipõvel. Minden "új" érkezése pici megújhodást hoz magával. Apró napi örömöt, ami persze néha elég sokba kerül. Egyre több olyan fiatal nõ van azonban, akik számára a vásárlás több ennél: szinte csak a vásárlásnak élnek.

Koffein helyett: mozgás!

2008. október 05.

A mozgás önmagában felpörget, ezért mindennapi élénkítõinket, kávét, teát érdemes ennek tudatában fogyasztani. Egy kis odafigyeléssel megakadályozhatjuk, hogy túlpörögjön a szervezetünk, vagy fáradékonyság nélkül csökkenthetjük az eddig fogyasztott kávéadagunkat.


Legtöbben el sem tudjuk képzelni a reggelt egy csésze kávé nélkül, és ebéd után, vagy a délutáni megbeszéléseken is lelkesen kortyolgatjuk az illatos élénkítõt. Pedig sokunk szervezetére nincs jó hatással a koffein, fõként azoknak nem ajánlott a túlzott fogyasztása, akik nagy stressznek vannak kitéve, keringési problémákkal, magas vérnyomással, álmatlansággal küzdenek. Nem mindegy, persze, hogy mikor és mennyit fogyasztunk belõle.


Agyzabáló Cannabis

2008. június 09.

Friss kutatások szerint a hosszantartó marihuána fogyasztás az agyban szerkezeti eltéréseket is okoz.

 

Sokan azzal a meggyõzõdéssel fogyasztanak marihuánát, hogy viszonylag kevéssé káros a többi kábítószerhez képest, azonban ez a tévhit megdõlni látszik. Az ausztráliai Melbourne és Wollongong egyetemeinek kutatói szerint a „fû" korántsem olyan veszélytelen, mint amennyire azt a fogyasztását népszerûsítõk láttatni szeretnék.


A dohányzás rontja a látást

2008. május 28.

Dohányzás Elleni Világnap 2008. május 31-én

 

A magyarok több mint 47%-a bármely más betegségnél jobban fél látása elvesztésétõl. Ennek ellenére a népesség 36%-a dohányzik, amivel látásukat is veszélyeztetik.

Egy nemrégiben végzett felmérés szerint, az egészség megõrzése kapcsán a megkérdezett magyarok 47,5%-a minõsítette az ép látást a legfontosabbnak. 43%-uk szerint a szem nap elleni védelme a látás megõrzésének legbiztosabb módja. A válaszok között ezt követte a magas vérnyomás csökkentése (35,5%), majd az egészséges és kiegyensúlyozott étrend (16,5%). A válaszadóknak csak egy igen kis része, 13,9% gondolta úgy, hogy a dohányzás abbahagyása hatékony eszköz lehet az egészséges látás megõrzése érdekében


Önkéntes rabságban

2008. május 16.

Szabadítsd ki magad a cigarettafüst börtönébõl!

 

A dohányzással kapcsolatos statisztikák ijesztõek. A világon jelenleg mintegy 1,1 milliárd ember dohányzik, s naponta kb. 82 000-99 000 újabb ember vesz kézbe cigarettát.

 

Így a dohányzás évente 4 millió embert öl meg.

 

Minden tizedik halálesetnek a dohányzás az oka, és 2030-ra az áldozatok száma évenként 10 millióra emelkedik. Ennyit a riasztó számokról…


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...394041...45