Információk, érdekességek

Fiatalok a dohányzás ellen

2009. április 11.

A fiatalok általában kíváncsiságból próbálják ki a cigarettát és az egyéb dohánytermékeket.

 

 

Az Európai Unió „HELP – A dohányfüstmentes életért" kampánya Európa szerte arra buzdítja a fiatalokat, hogy gyõzzék meg kortársaikat arról, hogy a dohányzás már nem menõ dolog.


Alkoholba fullad az európai ifjúság?

2009. március 23.

Egyre több európai állam készül a fiatalkorúak alkoholfogyasztásának korlátozására.


 

gyre több európai állam készül a fiatalkorúak alkoholfogyasztásának korlátozására, illetve a szeszes italok fogyaszthatósági korhatárának emelésére, a felmérések szerint ugyanis 1999 óta csaknem tíz százalékkal nõtt a fiatalkorúak, valamint a 20 év alattiak körében a rendszeres italfogyasztás – tájékoztat a Magyar Nemzet.


Az alkohol növeli a hasnyálmirigy rák kockázatát

2009. március 10.

Növeli a hasnyálmirigy rák kockázatát a napi két pohár vagy annál több alkohol elfogyasztása egy amerikai tanulmány szerint.

 

 

Az eddigi kutatások nem tudták megerõsíteni az alkoholfogyasztás és a hasnyálmirigy rák kockázata közötti összefüggést, csupán feltételezték azt, mivel az ivást a hasnyálmirigy gyulladással és a cukorbetegséggel hozták kapcsolatba, s mindkét betegség magában rejti a hasnyálmirigy rák kialakulásának kockázatát.


Mániákusan vágyott hírnév és siker

2009. március 06.

A mániás és bipoláris zavarral élõ embereknek nagyobbak az elvárásai a sikerrel, pénzzel, hírnévvel kapcsolatban.

 

 

Sheri L. Johnson, a Kaliforniai Egyetem kutatója és munkatársai 103 embert kérdeztek ki, köztük 27, korábban mániás depresszióval diagnosztizált pácienst. Ennél, a bipoláris zavarnak is nevezett rendellenességnél az érintett emberek drámai hangulat-, energia- és munkaképességet érintõ változásokon mennek át.


Etil-karbamát: pálinkában veszélyes!

2009. március 01.

Az etil-karbamát élelmiszerekkel való bevitele kevés aggodalomra ad okot.

 

 

Az etil-karbamát fermentált élelmiszerekben (pl. kenyér, joghurt, szója szósz) és alkoholos italokban (pl. bor, sör, tömény szeszesitalok) elõforduló vegyület. A fermentáció és a tárolás
során keletkezik, fõleg a csonthéjas gyümölcsök (pl. cseresznye, szilva, mirabellszilva, sárgabarack) párlatai tartalmazzák nagyobb mennyiségben.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...353637...45